10 X DINGEN DIE IK IN NEW YORK WIL DOEN

NYEn dan heb ik het niet over de highlights. Toen ik vroeger met mijn ouders op vakantie was, vroeg ik elke dag minimaal 4 keer: ”wat gaan we morgen doeeeen?”. Ja, zo’n kind was ik. Nu ik zelf op vakantie ga, kan ik dus helemaal los gaan wat betreft planning en in een stad als New York is dat ook alleen maar fijn (mijn vriend laat me gelukkig mijn ding doen). Tuurlijk, niet alles hoeft gepland te worden en niet alle planningen hoeven uitgevoerd te worden, maar een paar dingen van tevoren uitzoeken kan nooit kwaad. Welke dingen ik naast de standaard highlights wil bezoeken in New York? Ik ben blij dat je het vraagt!

DSC_02441. Egg Shop 

Ik kwam dit zaakje tegen op de Instagram van Anna Nooshin toen zij in New York was een paar weken terug. Ik houd echt van eieren (ik ontbijt bijna elke dag mee), dus dit is echt mijn ding. Wat je er allemaal kan eten? Nou dit bijvoorbeeld (eh oja, klik niet als je honger hebt).

2. Rockfeller Center 

Het Empire State Building is natuurlijk een van de meest bekende hightlights. Het hoge gebouw zorgt voor een prachtige view, alleen jammer dat je het gebouw zelf dan juist in dat uitzicht mist. Door naar Rockfeller Center te gaan vermijd je dit probleem blijkbaar, hier is het uitzicht nóg mooier en het is ook nog eens veel minder toeristisch! Win/win situatie.

3. The Butcher’s Daugther

Dit tentje kwam ik tegen op de blog van Annemerel, die meerdere hotspots op een rij heeft gezet nadat ze een week in New York was. Het schijnt super lekker te zijn (hoe zij de homemade limonade alleen al omschrijft: nom) en staat dan ook zeker op mijn lijstje! Check.

4. Roosevelt Island

Een tip die ik op verschillende blogs heb gelezen! Dit eiland ligt tussen Manhattan en Brooklyn in en schijnt nog niet heel bekend te zijn onder de toeristen. Het biedt een mooi uitzicht op de skyline van New York én heeft veel grote groene parken waar je kan chillen. De gratis (met metropas) trip er naar toe schijnt daarnaast ook nog eens heel mooi te zijn. Eentje om te onthouden dus!

5. Whole Foods Market

Ik hoor Sonja Bakker al juichen. De Whole Foods Market is een reusachtige supermarket met alléén maar gezonde producten. Als ik deze foto zo zie denk ik dat die winkel me wel gaat bevallen, dit rek vol met fruit roept mijn naam. Handig om tussendoortjes te halen om die bijvoorbeeld in een park te kunnen gaan eten (totaal niet uitgedacht dit ofzo).

6. Wythe hotel

Dit mooie hotel ligt in Brooklyn en belooft een waanzinnig uitzicht over Manhattan. Als ik dit plaatje zie, geloof ik dat graag. Het is er vreselijk duur om iets te eten, maar een drankje moet wel lukken! Wauw.

7. Fietsen in Central Park

Dit lijkt me dus echt super leuk! Met de fiets zie je zoveel meer en aangezien Central Park bizar groot is, lijkt me dit ideaal. Als Nederlander ben je natuurlijk een expert in fietsen, dus dit mag je zonder gids doen. Hopelijk lukt dit!

8. Jack’s Wife Freda

Een vriendinnetje raadde mij dit leuke restaurantje aan. Er zijn twee vestigingen in New York en het ziet er daarnaast heel tof uit. Niks is erger om last-minute nog een restaurant te moeten zoeken en uiteindelijk ergens terecht te komen waar je niet eens tevreden mee bent, dus deze staat op de lijst!

summer in new york brooklyn9. Brooklyn Bridge

Deze hoort eigenlijk ook bij de standaard highlights, maar toch ben ik niet op deze brug geweest de afgelopen twee keer dat ik er was. Deze keer wil ik dus wel een keer over heen lopen, want dat hoort er gewoon bij natuurlijk.

10. The Boathouse

Iedereen die ik heb gesproken over New York, verzekerde mij dat lunchen bij de Boathouse echt een aanrader is. Misschien herken je dit restaurant wel van Gossip Girl waar meerdere malen is gefilmd (het is dan ook helemaal Blair’s stijl). Het ligt in Central Park en is blijkbaar een must-see, dus ik ga er graag eten. Als er plek is dan hah.

Dus ja, door deze lijst te maken heb ik er nog meer zin in! Handig ook, want ik heb gelijk de adressen opgezocht en aangekruist op de kaart en zo kunnen we gelijk zien of we bij bovenstaande dingen in de buurt zijn. Ben jij al eens in New York geweest en zoja, heb jij nog een goede (non-highlights) tip? Let me know! (ach kijk, ik praat nu al Engels). 

Bron: klik op afbeelding