DINGEN DIE SOMS MINDER LEUK ZIJN AAN BLOGGEN

blogHet bovenstaande plaatje zal iedere blogger wel herkennen. Oke, misschien iets minder videoclip-achtig (ik staar nooit zo dramatisch uit het raam – behalve in de trein met muziek in mijn oren), maar wanneer ik geen blog inspiratie heb kan ik er wel degelijk geïrriteerd bij zitten.

Bloggen is de leukste hobby die er is, vind ik. Toch kan het soms ook wel lastig zijn, want hoe veel voldoening het ook geeft: soms komt het gewoon even niet uit. Dat je laat thuis komt van een avondje terrassen en dat je dan denkt ”Kak, ik had die blog nog af moeten schrijven”. Ik ben dan wel zo gemotiveerd om alsnog even snel achter mijn laptop te kruipen, maar leuk is het op dat moment niet echt. “Sla dan gewoon een dag over” zul je denken, maar dan ben ik bang dat ik helemaal uit de flow raak en vaker excuusjes ga verzinnen. Ik beloof hier rechts in dat hoi-ik-ben-ysanne voorstelbalk ding dat ik 5 keer per week blog, dan moet ik dat ook doen.

Dus, vandaag, gewoon omdat dat ook wel eens mag – een keer lekker zeiken waarom bloggen niet altijd feest is:

  • Dat je heel veel tijd in een artikel steekt en dat het dan totaal niet goed gelezen wordt. Oh.
  • De druk die je, of je nou wilt of niet, altijd ervaart. Al blog je 1 keer per week, die druk zal er altijd zijn denk ik!
  • Samenwerken met een merk, denken origineel te zijn en er dan achter komen dat nog 60 andere blogs erover schrijven.
  • Inspiratieloos zijn is vreselijk.
  • Een leuk artikel hebben geschreven maar geen goed fotobeeld hebben (liefde voor illustraties).
  • Het bloggerswereldje dat soms Mean Girls is a la ”hoezo mag zij dát product reviewen en ik niet”

Maar het mooie is, moest ik een lijstje schrijven met alle leuke dingen die het bloggen me oplevert dan was die drie keer zo lang (oké, challenge accepted – misschien een vervolgblogje waard haha).

Bron: illustratie 

Ik blog natuurlijk voor mezelf, dus hoewel het heel af en toe als een ‘moetje’ voelt is dat het tegelijkertijd ook weer totaal niet. Voor de bloggers onder ons, wat vind jij soms lastig aan bloggen?