5 X BOEKEN DIE JE GELEZEN MOET HEBBEN

favorieteboekenIk heb afgelopen jaar heel wat boeken gelezen en daar zitten soms echt pareltjes tussen. Met moeite heb ik dé 5 leukste boeken uitgekozen die ik in 2015 las. Heb je nou niet zoveel tijd of weet je niet goed wat te lezen? Dan is dit lijstje ideaal!

boek1Kom hier dat ik u kus – Griet op de Beeck

Dit boek leende ik van een vriendinnetje die hem heel goed vond. Voor mij genoeg reden om hem te lezen en wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Een heftig verhaal maar ook weer zo toegankelijk geschreven dat het heerlijk weg leest. Een aanrader op alle vlakken. De review kan je hier lezen.

biglitlleliesBig little lies – Liane Moriarty

Iedere keer dat ik dit boek oppakte om verder te lezen, voelde alsof ik een film weer op play zette. Je zit zo erg ín het verhaal, ik houd van dat soort boeken. Dit boek is een goede optie wanneer je fan bent van Pretty Little Liars, al is dit boek een stuk volwassener geschreven. De review van Big little lies kan je hier lezen.

pogingen_iets_van_het_levenPogingen iets van het leven te maken – Hendrik Groen

Ook dit boek hoort in het rijtje thuis. Een boek zoals geen ander, grappig en ontroerend. Hendrik beschrijft alles zó hilarisch en droog, een boek waar ik echt van genoten heb. Een goede keus wanneer je op zoek bent naar een grappig en makkelijk boek, waar toch een mooie boodschap in verwerkt is. De review van dit boek kan je hier vinden.

jojo

Me before you – Jojo Moyes

Deze telt misschien niet helemaal, aangezien ik hem tijdens mijn wintersport las (en dat was niet in 2015 hah). Toch wilde ik hem héél graag aan het rijtje toevoegen, want ik vond hem zó goed. De review komt volgende week online, dus ik ga nog niet teveel verklappen. De verfilming van dit boek komt in ieder geval in juni uit, dus genoeg tijd om hem op je leeslijstje te  zetten!

us
Us – David Nicholls

Wat ik zo tof aan dit boek vind is dat het écht heel erg grappig geschreven is. De hele situatie is natuurlijk nogal triest, maar toch blijft  de hoofdpersoon er zo extreem nuchter en droog onder; zoals alleen een Engelsman dat zou kunnen zijn. De review van dit boek vind je hier terug.

Ik krijg zin om deze boeken nog een keer te lezen hah, maar er zijn nog zoveel andere leuke boeken… Heb jij een van deze boeken gelezen? En wat is jouw ultiem favoriete boek?