8 X BOEKEN DIE OP MIJN TO-READ LIJSTJE STAAN

boekenIk vertelde eerder op mijn blog over de app Goodreads en hoe handig die is om dit soort lijstjes bij te houden. Ik heb daar momenteel 38 boeken in staan die ik wil lezen, maar zo bont ga ik het vandaag niet maken hah. Ik deel 8 boeken die boven aan mijn to-read lijstje staan, handig voor inspiratie!

Me Before You – Jojo Moyes

Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.

Ik hoor zóveel goeds over dit boek, dat ik hem gewoon moet lezen. Inge las mijn verlanglijstje en besloot me een mailtje te sturen met de vraag of ik dit boek van haar wilde hebben. Super lief! Hij ligt dus al klaar, maar hij moet alleen nog even gelezen worden. Me Before You is hier voor €14 te krijgen.

The Rosie Project – Graeme Simsion

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.

Ook over die boek heb ik veel goede dingen gehoord. Het verhaal spreekt me heel erg aan en laat me een beetje aan Us denken, een van mijn favoriete boeken. The Rosie Project is hier voor €10 te krijgen.

Paaz – Myrthe v/d Meer

Als Emma van de ene op de andere dag opgenomen wordt op de paaz, weet ze één ding zeker: hier is een fout gemaakt. Ze heeft namelijk een leuke baan, een geweldige vriend en een goed leven, dus dat ze dood wil kan dan toch geen probleem zijn? Het is het begin van Emma’s zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek met al haar regels, pillen en diagnoses – een zoektocht naar de uitgang, maar boven alles een zoektocht naar zichzelf.

Dit boek is al een tijdje uit, maar lijkt me een erg goed en bovenal mooi verhaal. Up is het tweede boek van Myrthe v/d Meer en lijkt me ook heel interessant. Paaz is hier voor €10 te krijgen.

Ik Geef Je De Zon – Jandy Nelson

Jude en haar tweelingbroer Noah zijn onafscheidelijk, totdat er iets tragisch gebeurt waardoor ze compleet uit elkaar groeien. Noah probeert ondertussen zijn homoseksualiteit een plek te geven, terwijl Jude een verschrikkelijke eerste keer heeft gehad en steeds meer in zichzelf keert. Wisselend tussen de perspectieven van Jude als ze zestien is, en Noah als hij dertien is, komt de lezer er langzaam achter wat er is voorgevallen en hoe dat deze tweeling voor de belangrijkste jaren uit hun leven uit elkaar heeft gedreven.

Ik had pas door dat dit zo’n goed boek was, toen het tweede boek van Jandy Nelson uitkwam. Die heb ik overigens ook niet gelezen, maar mensen waren zo intens enthousias dat dit deel dus ook heel goed moet zijn. Ik laat me verassen. Ik Geef Je De Zon is hier voor €15 te krijgen.

The Husband’s Secret – Liane Moriarty

Stel je voor dat je man een brief aan je heeft geschreven, om te openen na zijn dood. Stel je voor dat die brief zijn diepste, meest donkere geheim bevat, die niet alleen het leven van jullie samen kan kapotmaken, maar ook dat van anderen. En stel je dan eens voor dat je deze brief toevallig vindt terwijl je man nog springlevend is. Cecilia Fitzpatrick is een succesvolle zakenvrouw, staat voor iedereen klaar en is een toegewijde echtgenote en moeder. Maar die brief gaat verandert alles, en niet alleen voor haarzelf. 

Ik las eerder al Big Little Lies van Liane Moriarty en die beviel héél goed. Ik kwam erachter dat ze echter nog veel meer boeken heeft geschreven, dus die staan allemaal op mijn lijstje. Deze lijkt me ook erg leuk! Dit boek is hier voor €10 te krijgen.

De 100 Jarige Man Die Uit Het Raam Klom – Jonas Jonasson

Allan wordt honderd en dat wordt groots gevierd in het bejaardentehuis, behalve dan dat de jarige het op zijn heupen krijgt en kort voordat het feest losbarst, vertrekt. De tijd die hem rest kan hij beter besteden, vindt hij, en hij klimt uit het raam en verdwijnt. Pers en burgemeester hebben het nakijken.

Dit boek laat me dan weer héél erg aan Pogingen Iets Van Het Leven Te Maken denken, een boek waar ik laatst nog een recensie van plaatste. Deze vond ik heel leuk en het lijkt me dat dit boek me dan ook heel erg goed gaat bevallen. Hij staat al klaar in mijn boekenkast, dus logischerwijs hoog op het lijstje! Dit boek is hier voor maar €7 te koop.

Eleanor & Park – Rainbow Rowell

Het boek speelt zich af tijdens het schooljaar in 1986. Eleanor is the new girl, het meisje met het gekke rode haar en de vreemde kleren. Park is een rustige Aziatische jongen die alles doet wat in zijn macht ligt om te voorkomen dat de aandacht op hem gevestigd wordt. Dan stapt Eleanor op een dag de schoolbus in. De twee zitten rittenlang ongemakkelijk in stilte naast elkaar, totdat ze erachter komen dat ze een passie delen voor strips en goede muziek. Zodra hun barrière van stilte is verbroken, bloeit tussen hen de liefde op, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. 

Dit lijkt me gewoon een heel schattig boek! Ik las dat het boek is in de stijl van John Green, daar houd ik wel van. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar dit boek! Deze is hier voor €11 te krijgen.

The Vacationers – Emma Straub 

Een Amerikaans gezin en aanhang gaat op vakantie naar Mallorca om hun 35-jarige huwelijk te vieren. Dochter, zoon met zijn oudere Cubaanse vriendin, en de gay best friend met zijn man. Zon, zee, mooie stranden, overheerlijke tapas en ontspannen tennispartijtjes beloven een welverdiende ontsnapping aan de spanningen die er thuis in Manhattan net onder de oppervlakte liggen. Naarmate de dagen verstrijken komen er geheimen boven water, steken ingesleten patronen de kop op en worden oude wonden opengereten.

Dit schijnt een luchtig en grappig boek te zijn, gemaakt voor vakanties. Misschien omdat het boek zelf ook als een vakantie afspeelt, maar misschien ook omdat het lekker weg leest. Ik weet het niet, maar ben wel nieuwsgierig! The Vacationers is hier voor €10 te krijgen.

Wat betreft boeken lezen, kom ik echt tijd te kort. Ik lees eigenlijk alleen voordat ik ga slapen en heel af en toe in de trein. De recensies van deze boeken zullen in ieder geval een voor een op mijn blog verschijnen. Welk boek staat op jouw to-read lijstje? En welke van deze boeken vond jij goed, als je ze gelezen hebt?