5 X LESSEN UIT ANNA NOOSHIN’S BOEK ON TOP

annaHet boek was al zo’n 8 maanden uit, toen ik besloot het ook maar eens te lezen. Ik heb het over On Top, geschreven door de succesvolle online influencer Anna Nooshin. Ik volg haar vlogs al een tijdje en besloot daarom het boek alsnog te kopen. Soms een tikkeltje zweverig, maar dat ze doorzettingsvermogen heeft wordt wel duidelijk. Ik deel vandaag 5 lessen die Anna met ons deelt!

1. ”Het is oké om soms egoïstisch te zijn. Anderen hoeven niet te leven met jouw keuzes dus je mag best voor jezelf kiezen”

Met mate dan. Dit valt een beetje in lijn met het feit dat je best ‘nee’ mag zeggen. En tuurlijk, we doen allemaal wel eens iets voor een ander waar we geen zin in hebben, maar dat moet niet altijd zo zijn. Voor jezelf kiezen is belangrijk (en gelijk ook heel moeilijk!)

2. ”Er is al-tijd een oplossing”

Soms heb je wat geduld nodig en soms moet je op een andere manier naar het probleem kijken. Maar problemen zijn er om op te lossen! Ben ik het helemaal mee eens. Even zielig zijn mag, maar alleen het hebben van plan uberhaupt kan al bergen verzetten.

3. ”De gedachten die jij in het universum stuurt, zullen bij je terugkomen. Think positive”

Ja ahum, zweverigheid alert! Maar ergens geloof ik hier toch wel in. Wanneer je positief in het leven staat, zal dit uiteindelijk ook weer bij je terugkomen op de een of andere manier. Hier is ook héél veel onderzoek gedaan. Aan negativiteit heeft niemand iets en jijzelf al helemaal niet.

4. ”Creëer je eigen pad: waar ligt je kracht, wat maakt jou bijzonder en waarmee ga jij het verschil maken?”

Ook een mooi punt, vind ik. Iedereen is bezig met ‘iets’, maar hoe onderscheid je jezelf daarin? Dit geldt niet alleen voor een blog of je baan, maar ook hoe je jezelf als persoon kan onderscheiden.

5. ”Als jij opecht gelooft in je product, blog of zelfs jezelf, dan geloven anderen daar ook in”

Ook hier zit zeker een kern van waarheid in. Als je er ten slotte zelf écht in gelooft, zul je er onbewust altijd je best doen. Op die manier wordt de kans van het slagen van een idee of product nóg groter en zullen anderen daar in meegaan. Twijfel dus niet aan jezelf!

Ik ben totaal geen mindfulness type oid, maar soms is een wijs lesje hier en daar wel op zijn plaats. Heb jij het On Top Gelezen en had je er iets aan?