5 X DINGEN WAAR JE AAN MOETEN WENNEN ALS JE WERKT

workDe oplettende lezer kon gisteren misschien merken dat er uberhauot niks te lezen viel op mijn blog – alsin een nieuw blogje. Iets wat nog nooit is voorgekomen sinds ik een jaar lang 5 keer per week blog. Toch gebeurde het, want dat werken hè, ik moet er nog aan wennen.

1. OEPS niks vooruit geschreven

Op mijn werk kan ik logischerwijs niet bloggen, dus wanneer ik niet vooruit heb geschreven moet dat soms ’s avonds gebeuren. Geen probleem, want een écht ”moetje” is het niet. Wel wanneer je pas om half 12 thuis komt (niet van werk – dont worry) en je opeens beseft dat je nog niks geschreven hebt. Oeps.

2. Doordeweekse monnik

Dingen afspreken buiten het weekend? Kan prima, maar al te laat kan je het niet maken. En met het hebben van een blog moet je daarbij ook goed plannen (daardoor ging punt 1 eergisteren bij mij dus mis). Ik eindig meestal toch met Netflix op de bank – je bent gewoon, heel suf, moe van het werken.

3. Overhit in de zomer

Laatst kocht ik een korte shorts voor in de zomer. ”Super leuk!”‘, maar toen bedacht ik me dat ik ‘m eigenlijk amper aan kan. Niet dat ik zó formeel gekleed moet naar mijn werk, maar een kort broekje gaat denk ik toch wel wat ver. Wat dit betekent? Een nieuwe formelere zomer garderobe inslaan (bestáát dat uberhaupt?) of met 30 graden in een lange broek door het leven. Hmpf.

4. Taart, taart, taart WAAR IS TAART?

Er is wekelijks wel iemand jarig en dat betekent taart. En als er niet iemand jarig is, stuurt een klant wel een taart op. Resultaat? Wanneer er een week geen taart is, begin ik me al af te vragen waar die blijft. Ik klaag absoluut niet.

5. Leeftijd speelt geen rol

Op het ene moment vergader je met iemand van 56 om vervolgens koffie te drinken met iemand van 32. Het maakt allemaal niks uit, al dacht ik in het begin nog wel eens wanneer ik een vergadering zat met oudere mensen ”wil die persoon mijn mening wel horen?”. Maar he, je bent juist aangenomen om je mening te laten horen dus go for it.

Bron: illustratie

Ik werk nu in totaal 3 maanden en het wennen went – if that makes sense. Je leert zoveel nieuwe mensen, programma’s, gebouwen, werkwijzes – noem het maar op, kennen waardoor het constant wennen aan dingen eigenlijk normaal wordt haha. Herken jij punten?