6 REDENEN WAAROM DE HERFST TOCH WEL MIJN DING IS

sjaal

Grijs weer, duizend regen en koude wind. Thanks but no thanks, de herfst zouden we wat mij betreft mogen overslaan. Niks vind ik erger dan in de regen ergens naar toe moeten fietsen of op een station weg geblazen worden door snijende wind. Brrrr. MAAR (ja er komt een ‘maar’), de herfst kan soms óók een klein beetje leuk zijn: 6 redenen!

naglAls groot nagellak fanaat kan ik alleen maar juichen dat er weer wat andere kleurtjes veroorloofd zijn in de herfst. Eindelijk mogen de donkere tintjes weer tevoorschijn getoverd worden en wauw, die groene en paarse vind ik ook echt tof! jassenCliché cliché maar waar: jassen. Hoe wolliger, hoe beter. De linker (Zara) is misschien iets te enthousiast voor de herfst maar rechts (Esprit) is ideaal. Ze noemen het ook een ‘mantel’ op de webshop, dus misschien zelfs te dragen in de winter als binnen-jack oid. Ik ben in ieder geval wel fan van herfst jasjes.

chaiEen grote leugen dat ik dit specifiek bij ‘herfst’ zet, want ik kan niemand wijs maken dat ik dit normaal nooit drink. Echt, ik hoef maar melk in huis te hebben en er staat binnen no-time een chai thee’tje klaar. Dit is de easy variant: poeder, warme melk, roeren en je bent klaar. Zo. Lekker. Je hebt deze dozen in veel verschillende kleuren maar ik ben al eeuwig trouw aan deze blauwe vanilla variant. Als je het nog nooit gehad hebt, probeer het echt een keer!
chai2Ik bljf nog even bij het chai thee onderwerp, want naast de blauwe pot hierboven is deze ook heel lekker! Dit is echter meer een thee (en dit moet je dan ook in zo’n zilver filterballetje doen – hoe héét zo’n ding?). Ik weet niet waarom ik de vorige chai tea pot ‘easy variant’ noem, want deze is eigenlijk exact hetzelfde. Het enige verschil is dat je dit met water maakt, en dan is het dus meer een thee. Ook heel fijn! hoedjesHerfst is daarnaast ook het perfecte excuus om zo’n fabuleuze hoed te kunnen dragen. In weer en wind niet alleen heel handig, maar ook heel vet. Deze twee zijn beide van de H&M en vooral de rode past goed bij de herft (maar de bruine is dan misschien weer ietsjepietsje leuker).

 

kaarsHier is mijn vriend dan weer wat minder blij mee, maar zodra het een beetje grijs is mogen van mij de kaarsen aan. Ik trek dan weer een random la open waar een of andere Xenos kaars ligt die ik in een wilde bui aangeschaft heb (nooit van Yankee eigenlijk, maar die zien er zo fancy uit). Of het een geur heeft, boeit me eigenlijk niet heel veel. Het idee is er!

blog1Tot slot, redelijk obiovus ook, de sjaal! Deze hierboven van de Zara in particular eigenlijk Ik had hem laatst al eens gepast, maar €28 voor een sjaal vind ik toch wel veel geld (al slaat dat eigenlijk nergens op, in zo’n ding leef je praktisch). Maar dan denk ik weer dat ik er waarschijnlijk op uit gekeken ben volgend jaar hah, dus dilemmaaaa.

En oja, een stiekeme reden nummer 7: mijn vriendje is jarig in dit oh zo feestelijke jaargetijde! Dat dan weer wel.

Wat maakt de herfst voor jou wat draagbaarder?