5 X WAAROM WINTERSPORT DA BOMB IS

wintersportMomenteel bevind ik me in Flaine (wat een leuk woord is dat toch, het klinkt zo goed hah) en bedacht me vanmiddag tijdens het ”roetsjen” dat ik gewoon écht even moet delen waarom wintersport zo fijn is. Ik las namelijk al dat veel van jullie nog nooit op wintersport zijn geweest. Dus, waarom is wintersport nou zo leuk?

Laten we beginnen met het snowboarden/skieën natuurlijk! Ook als je het nog niet zo goed kan, is het gewoon zó leuk om lekker door de natuur af te dalen/vallen (haha). Wanneer je in de skilift zit zie je ook zulke mooie plaatjes van bergen die tegen de zon aan liggen. Je bent echt constant één met de natuur (even kotsen – clichéheid).

 Waar ter wereld is het veroorloofd om in je skikleding te party’en. Oke, party’en wil ik het niet noemen (hier in Frankrijk is dat sowieso minder dan in Oostenrijk), maar een drankje drinken op een terras waar mensen met hun lompe skibroek op tafels staan te lallen op de deuntjes van een DJ? Only met wintersport.

 Zoute frietjes hebben nog nóóit zo lekker gesmaakt, net zoals een glas Almdulder (een soort Rivella, maar dan.. beter). Na een paar uur snowboarden smaakt niks zo goed als een bord zoute frietjes. Saus is niet eens nodig. Alleen al voor die belevenis is wintersport het bijna waard haha.

In een joggingbroek boodschappen doen is hier de normaalste zaak ter wereld. Je gaat toch niet na een dag inspanning in je strakke skinny jeans de supermarkt in? Naha, dat doe je gewoon in een soort pyjama-achtige outfit (daar kan ik wel aan wennen hoor).

De dorpjes zijn zó schattig, Zeker ’s avonds hangt er een leuke sfeer, met de lampjes en de sneeuw. Ik blijf het bijzonder vinden, zo’n dorp midden in een dal omringt door hoge bergen.

Het is hier zo fijn! De afdalingen zijn mooi, het is lekker rustig en het weer is goed! Ik ben echt even fulltime vakantie aan het vieren en ik ben ook zo blij dat het zonnetje lekker schijnt! Perfect wintersport weer dus. Ik ben elke avond kapot moe, maar het is het helemaal waard.