5 X STOMME BLOG ARTIKELEN

typemachineVandaag eens een ander soort blogje: artikelen die ik liever níet lees. Haha, dat klinkt lekker vrolijk, maar dat moet soms ook kunnen! Er zijn een aantal soort blogjes die ik gewoon liever oversla. Ik deel ze met je!

1. Een parfum review – ‘Een houten kruidige bloesem geur’

Ik vind het best leuk om over nagellak, lipstick of andere make-up blogjes te lezen, maar met parfum reviews heb ik een beetje moeite. Je kan de geuren van het parfum zo uitgebreid beschrijven als maar kan, maar het enige dat ik denk is ‘maar hóé ruikt het dan’. Ik vind een parfum daarnaast ook heel persoonlijk, wat de een lekker vindt ruiken is voor de ander misschien helemaal niks. Zolang er nog geen laptops zijn waarmee je geuren kan doorsturen, mogen parfum reviews van mij overgeslagen worden.

2. Persoonlijke overbodige updates – ‘Ik heb het zó druk’

Prima als je minder blogt en je geen tijd hebt om blogjes te schrijven, dat gebeurt iedereen wel eens. Maar moet er dan echt een blogje online komen met tien miljoen ‘sorry’s’, ik denk niet echt dat er zoveel mensen wakker liggen wanneer er een keer geen blogje verschijnt. Vervolgens wordt er vaak, als goed voornemen, een nieuwe planning geplaatst, die alsnog niet gevolgd wordt. Resultaat: wéér een excuses blogje – help, het is een circulatie.

3. Reviews van opladers, foto’s op hout en telefoonhoesjes

Iedere blogger is natuurlijk super blij wanneer je voor het eerst een product gratis mag reviewen. Ook ik zei in het begin ‘ja’ tegen bijna alles; zo vind je bijvoorbeeld een review van een telefoonoplader op mijn blog. Helemaal prima natuurlijk, zeker in het begin wanneer je eigenlijk alleen maar heel vereerd bent dat je dat mag doen. Tegenwoordig zie je helaas steeds vaker reviews van opladers, afgedrukte foto’s op hout en telefoonhoesjes. Een beetje saai. Maar goed, zolang je zelf echt heel blij bent met het product, valt er niks over te zeggen.

4. Recepten die uit twee ingrediënten bestaan

Ik houd van recepten, ik leer echt de meest leuke gerechten kennen dankzij een hele hoop bloggers. Wanneer een recept echter uit ‘melk’ en ‘granola’ bestaat waarmee ‘echt een héérlijk ontbijtje gemaakt kan worden’ vind ik dat nogal spuit elf. Nope, simpele receptjes die eigenlijk iedereen stiekem al kent, sla ik ook over.

5. Lijstjes a la ’10 dingen die je nog niet wist over…’

… en dat je al die 10 dingen dan al weet. Deze kom ik niet vaak op blogs tegen, maar meestal op van die grotere websites waarvan de artikelen op de een of andere manier op mijn Facebook timeline terecht komen. Zo’n artikel waarvan het voelt alsof je je tijd echt weggegooid hebt.

Bron: illustratie

Wanneer je nu juist heel erg blij wordt van het reviewen van parfums of plaatsen van korte recepten, vooral doen natuurlijk! We bloggen allemaal om je ei kwijt te kunnen. Welke blogjes spreken jou minder aan en sla je liever over? Misschien is dat voor jou wel dit soort lijstjes? 😉 Let me know!