5 X GOEDE FILMS DIE IK DE AFGELOPEN TIJD ZAG #3

popcornJa ja, het is weer eens tijd voor een film update. Bijna weekend, dus dat komt ook nog eens goed uit: genoeg tijd voor een film. Deze keer is het een hele gevarieerde selectie – kijkt u mee!

Zootopia

Deze film stond al forever op mijn moet-ik-zien lijstje, maar het kwam er nooit van. Vorige week was het dan zover en ik had dan ook hoge verwachtingen. Kwamen die uit? Jazeker, je kan daarbij een vrolijke film verwachten. Een animatiefilm is altijd de perfecte compromis voor mijn vriend en mij, dus deze deed het dan ook goed. Zeker kijken als je into animatie films bent, dan mag je deze niet missen.

Dope

Ik wist niet van het bestaan van deze film af, totdat ik een paar artikelen las van bloggers die hem wél hadden gezien. Het scheen een verborgen pareltje te zijn. Mijn nieuwsgierigheid was opgewekt en mijn vriend en ik besloten hem te kijken (Dope klinkt ook lekker mannelijk, dus het film-uitzoeken compromis was al snel gemaakt). Malcolm is een echte geek en wilt niets liever dan studeren. Helaas maakt zijn omgeving hem dit moeilijk. De film vond ik héél tof en heeft voor ieder wel wat. Het verhaal is leuk neergezet en ook niet zo voorspelbaar.

The Age of Adeline

Een film die misschien al een jaar uit is, maar ook deze wilde ik nog graag zien. Geef mij Blake Lively en Michiel Huisman en ik ben in. De film zelf vond ik leuker dan ik dacht, maar dat komt ook deels door het goede acteerwerk van de twee eerder genoemde figuren. In de film heeft Adeline een ongeluk gehad waardoor ze voor altijd jong blijft. Klinkt ideaal, is het totaal niet. Ze heeft zichzelf dan ook afgezworen om niet verliefd te worden, maar dan komt Michiel Huisman in beeld. Tja. Deze film komt misschien een beetje ”vrouwelijk” over, maar geloof me, mijn vriend heeft zich er ook mee vermaakt.

Vacation

Goed, hierbij zet ik ook een héle flauwe comedy tussen het lijstje. Flauw, maar wel heel grappig. Ik ben normaal totaal niet van de flauwe films, maar deze was toch wel erg geinig ingestoken. In Vacation gaat de familie Griswolds op vakantie, om de band wat hechter te maken. Het tegenoverstelde gebeurt. De film liet me een beetje denken aan ”Meet the Millers” (al is die leuker), maar is qua humor nog net een tikkeltje flauwe. Fijne film voor een breinloze avond of wanneer je zin hebt om te lachen.

Everest

Weer even totaal iets anders, want man wat was deze film heftig. Een groep besluit de Mount Everest te beklimmen, houd vooral in je hoofd dat het waargebeurd is. Het is totaal geen horror-film oid, maar poeh wat een spanning. Je wéét dat er iets mis zal gaan, je weet alleen niet met wie en wat. Ik vond er iets teveel mensen aan meedoen (waardoor je je niet zo goed kan binden aan de personages), maar dat was in dit geval misschien maar beter ook. Het was al zo spannend, laat staan als je óók nog eens op emotioneel vlak gehecht aan de personages zou zijn. Zien dus, zo’n puntje op je stoel zitten film.

Bron: illustration

5 Totaal verschillende films, dus daar móet wel iets voor je tussen zitten. Ik heb me bij alle films in ieder geval vermaakt. Heb jij al een film uit dit lijstje gezien?