5 X LANDEN DIE IK GRAAG ZOU WILLEN BEZOEKEN

reizenJe hoort wel eens dat ”travel is the only thing you buy, that makes you richer”. Daar geloof ik ook wel in, ik voel me altijd weer helemaal herladen na een vakantie. Een andere omgeving kan veel doen! Ik dacht eens na over welke landen ik écht nog een keer zou willen bezoeken.

Martin Haake - Berlin map well this map verely gets my flat, which should be top right corner.: Berlijn

Berlijn is zo’n stad waar bíjna iedereen wel eens geweest is, maar op de een of andere manier is het er bij mij altijd bij in geschoten. Jammer, want het lijkt me echt een hele toffe stad! Zo’n stad waar je fietsen kan huren en tien verschillende dingen kan doen. En desondanks dat ik suuuper slecht in Duits ben, staat deze stad zeker op mijn lijstje.

<3 <3 CLICK ON THIS PHOTO AND YOU GO TO A GREAT ICELAND PINTEREST <3 <3 ........Iceland map by Christiane Engel http://www.flickr.com/photos/goodillustration/5407521348/: IJsland

IJsland lijkt me zó gaaf en verdient daarom ook een plekje in dit lijstje. Een land wat met geen enkel anders land te vergelijken valt. Het liefst zou ik dan een auto huren zodat ik gelijk het hele eiland kan bekijken. Een tripje naar de geisers en Blue Lagoon hoort er dan ook bij.

Canada

Canada wordt een beetje onderschat denk ik. Het is echt zo’n land waar hele grote steden gecombineerd worden met een bizar mooie natuur, maar toch hoor je het zelden als een vakantiebestemming langskomen. Ik heb foto’s gezien van natuurgebieden die zó mooi zijn, dat ik er gewoon echt heen moet van mezelf. Ik zie mezelf al een kano huren en over de blauwe wateren peddelen #idyllisch.

Tromso

Lekker veelzeggend plaatje hè? Ik heb het hier over Tromso; de meest Noordelijke stad van Noorwegen. Ik ben al in redelijk wat steden geweest in Noorwegen, vanwege mijn minor in Oslo, maar Tromso is er nooit van gekomen. Zonde, want hier kan je nu juist dat mooie Noorderlicht goed zien (als je geluk hebt dan). Jup, hier moet ik écht nog heen!

Zuid-Afrika

Ik denk dat ook Zuid-Afrika een land is dat niet echt vergeleken kan worden met andere landen. Het lijkt me zo’n bizarre combinatie van de mensen daar, de mooie natuur maar ook het hippe Westerse deel in Kaapstad. Een safari-tocht mag ook echt niet missen in deze trip.

Bron: 1/2/3/4/5

Thailand, Indonesië, Schotland; er staan nog véél meer plekken op mijn lijstje, ik word er hebberig van haha. Laten we maar eens beginnen met de bovenstaande landen. Welk land wel jij écht nog een keer bezoeken?