WAAROM GILMORE GIRLS REWATCHEN ZO LEUK IS

Gilmore girls:

Gilmore Girls is echt dé serie waar ik aan moet denken wanneer ik aan mijn Net 5 periode denk. De periode waar Netflix nog niet bestond en je dus echt afhankelijk van de televisie was, ik gok 2004. Hetzelfde gold voor Grey’s Anatomy en Desperate Housewives; ik zat aan de tv vastgekluisterd op drie vaste dagen in de week. 

En hoe leuk ik Gilmore Girls ook vond, ik was de hele serie eigenlijk een beetje vergeten. Totdat dit jaar werd aangekondigd dat Netflix 4 nieuwe Gilmore Girls afleveringen gaat lanceren in november. Say what, mijn 14-jarige hart ging sneller kloppen. Toen ik daarna ook nog eens zag dat Netflix álle oude seizoenen aanbood, wist ik het zeker: move over Orange Is The New Black (jup, nog steeds niet af) en Bojack Horseman, ik zou namelijk alle 7 seizoenen rewatchen van Gilmore Girls. Waarom dat zo leuk is?

  • Als je het nog nooit hebt gezien is het sowieso een aanrader. Naarmate ik het langer kijk, weet ik weer waarom het zo’n goede serie is. Het is lekker luchtig, grappig, verslavend en zeer bingwatchable.
  • Ik herinner me helemaal niks meer van de afleveringen – dus echt rewatchen is het bijna niet. Ik moet zeggen dat ik pas bij seizoen 2 ben en het kan zo zijn dat ik die uberhaupt nooit heb gezien (al komen er hier en daar fladders naar boven). Ik denk meer dat het te maken heeft met het feit dat ik 14 jaar was destijds en dus veel ben vergeten.
  • De old school kledingkeuzes zijn hilarisch om te zien. Alsof de stylist een plank voor de kop had, maar nee, ooit was het hip! Ik spotte trouwens laatst wél een chocker, waardoor het leek alsof die aflevering uit 2016 kwam.
  • Het is natuurlijk de perfecte voorbereiding voor de nieuwe aflveringen die uitkomen. Dan weet je in ieder geval zeker dat je alle inside jokes snapt.
  • Goed, misschien herinner jij je wel nog afleveringen maar dan nog. De Gilmore Girls praten allemaal zó extreem snel (ik last dat ze per aflevering scripts van 100 pagina’s hadden hierdoor) dat je de eerste keer vast een hele hoop grapjes gemist hebt.

Bron: illustratie 

Genoeg reden om het te (re)watchen. Als je het nooit gezien hebt, echt, doe het! Heb jij ooit Gilmore Girls gekeken? Zoja, zou je de seizoenen rewatchen?