KIJKVOER #3 | 5 X NIEUWE NETFLIX SERIE AANRADERS

netflixDe nieuwe series vliegen in het rond op Netflix, misschien nog wel meer dan het aantal nieuwe films dat ze aanbieden. Niks mis mee, een goede serie vind ik namelijk leuker dan een film. Ik verzamelde 5 Netflix serie aanraders: leuke en heel belangrijk, nieuwe series, voor als je het even niet weet.

Rita

Rita, de docente op een Deense middelbare school, is de minst politiek correcte lerares en vooral geliefd bij haar leerlingen. Met volwassenen heeft ze nogal wat moeite en daardoor bevind ze zich vaak in de problemen. Als alleenstaande moeder met drie kinderen probeert ze het goed te doen, maar dat is noga lastig wanneer je zo dwars en koppig bent.

De actrice die Rita speelt heeft al een hoop prijzen binnen gesleept en dat is niet gek, want wat speelt zij goéd. Weer eens wat anders: de serie is Deens, wat ik persoonlijk heel leuk vind. Een fijne serie waarbij allerlei onderwerpen langskomen met het leven van de stoere Rita als hoofdlijn. Momenteel zijn er al 3 seizoenen beschikbaar en het 4e staat op de planning! En oja, Hjordis (collega van Rita in de serie) heeft nu ook haar eigen spin-off op Netflix, tip voor als je snel door de afleveringen van Rita gaat!

The Missing

The Missing vertelt het pakkende verhaal van het Britse jongetje Oliver dat plots verdwijnt op vakantie in Frankrijk. Zijn ouders en de politie doen er alles aan om hem terug te vinden. Tot alle sporen dood lijken te lopen en het koppel alleen terugkeert naar Engeland. 

Een hele spannende serie en ideaal als je iets zoekt met niet teveel seizoenen. Het is een miniserie en The missing heeft dan ook in totaal maar 8 afleveringen die ieder een uur duren. Ik hoorde wel dat er een deel II komt, maar aangezien het een rond verhaal is lijkt mij dat dat seizoen niet perse op dit deel aansluit.

Grace and Frankie

Grace en Frankie, twee dames op leeftijd, worden op een avond in een restaurant door hun echtgenotes verrast met nogal bizar nieuws. De mannen blijken naast zakenpartners te zijn ook homoseksuele gevoelens voor elkaar te hebben. Grace and Frankie liggen elkaar niet, maar trekken onbewust toch naar elkaar toe. 

Deze serie leek me zo vreselijk saai toen ik het plaatje langs zag komen op Netflix, totdat iemand mij vertelde dat de serie echt de moeite waard is. ”Kijk nu maar gewoon” en tja, dat is het makkelijke met Netflix, je kan altijd stoppen wanneer een serie je niet bevalt. Bij deze hoefde dat gelukkig niet, want het beviel erg goed. Een niet te zware serie met typische personages en leuke droge humor. Er staat tot nu toe nog maar 1 seizoen op Netflix, maar seizoen 2 komt in 2016 uit!


BoJack Horseman

In deze serie volg je het ooit zo wereldberoemde paard Bojack, dat nu achttien jaar later het lachertje is van Hollywood. Het enige dat over is van zijn roemrijke verleden, is een prachtig optrekje, uitkijkend op de beroemde HOLLYWOOD-letters. De serie zit vol humor, maar laat toch een mooi moraal zien. 

Weer even iets heel anders: Bojack Horseman. Wat is dit een leuke serie! Je moet het natuurlijk niet al te serieus nemen, het gaat ten slotte over een pratend paard maar het is zeker een lekkere wegkijker! Vooral als je fan bent van Family guy en Californication een goed alternatief! Probeer de eerste aflevering eens en je merkt vanzelf of de humor je aanspreekt. Er zijn nu 2 seizoenen beschikbaar en het 3e seizoen komt er ook aan!

Better Call Saul

In deze serie volgen we Saul in New Mexixo en de lange weg die hij volgt om advocaat te worden. De serie speelt zich 6 jaar voor Breaking Bad af en zien we hoe Saul als advocaat bij Walter terecht komt. Qua beeldgebruik zeer vergelijkbaar met Breaking Bad en ook deze serie zit weer goed in elkaar. 

Better Call Saul kunnen we natuurlijk niet vergeten, de spin-off van Breaking Bad. Moet je perse Breaking Bad hebben gezien voor deze serie? Nee, het speelt zich vóór Breaking Bad af dus de serie is los te zien (maar dan nog, Breaking Bad moét je gewoon gezien hebben sowieso). Momenteel is er 1 seizoen beschikbaar, maar het 2e seizoen komt eraan!

Bron: foto

Ik heb geprobeerd verschillende soorten series te noemen, maar welke ik nu echt het leukste vind kan ik moeilijk zeggen. Ze zijn allemaal zo anders, dus het lijkt me dat er voor ieder wel wat leuks tussen zit. Wat is jouw favoriete serie en kende je deze 5 al?