KIJKVOER #4 | NETFLIX FILM AANRADERS

netflHet is weer tijd voor een paar goede Netflix film aanraders! Het wordt steeds kouder én eerder donker, waardoor je onbewust toch eerder naar Netflix grijpt – en dat is ook helemaal niet erg. Heb je alleen geen idee wat je moet kijken? Ik koos 10 films uit die het waard zijn om aan te zetten.

Water for elephants

Water for Elephants is een op een boek gebaseerde film en draait om de jonge Jacob, gespeeld doorTwilight-ster Robert Pattinson (mijn jonge ik word gek). Jacob studeert dierengeneeskunde ten tijde van de grote depressie van de jaren dertig en op de dag dat hij zijn laatste examen maakt, verongelukken zijn ouders. Jacob verliest daardoor zijn huis en komt op straat terecht. Per toeval passeert hij een rondreizend circus, waar hij als dierenarts een baantje krijgt.

Deze film heeft nou niet zozeer een ijzersterk verhaal, maar moet het vooral hebben van de mooie beelden; de jaren 30 sfeer en de dieren natuurlijk! Robert Pattinson en Reese Witherspon zetten ook twee mooie personages neer. Aangename film om te zien!

Captain Philips

Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Richard Phillips, kapitein van het cargoschip Maersk Alabama. In 2009 werd dit schip door Somalische piraten gekaapt waarbij Phillips zichzelf als gijzelaar op gaf om op die manier zijn crew te redden.

Wat is dit een spannende film. Ik zag deze destijds in de bioscoop en weet nog dat ik helemaal flabbergasted de zaal uit kwam. Dit heeft ook te maken met het acteertalent van Tom Hanks, die deze rol zó geloofwaardig neerzet. Bizar om te denken dat dit een waargebeurd verhaal is. Spannend, mooi neergezet en goede acteurs: zéker een aanrader!

Life as we know it

Holly en Eric, twee vlotte dertigers, hebben hun levens mooi op orde. Dit verandert wanneer blijkt dat hun gemeenschappelijke vrienden in hun testament hebben laten vastleggen dat zij de voogdij krijgen over hun jonge dochtertje Sophie. Een tamelijk aparte keuze, want Holly en Eric kunnen elkaar niet uitstaan. Wanneer zij dan ook overlijden komen Holly en Eric voor een moeilijke situatie te staan.

Vriendje van huis? Dan is dit misschien een leuke optie! Deze film is een combinatie tussen drama en comedy, wat niet perse de beste combinatie is. Toch een vermakelijke film en zeker leuk om een keer gezien te hebben.

Side effects

Side Effects is een psychologische thriller die zich afspeelt in Manhattan. Dokter Jonathan Banks, een gedreven psychiater en keurig vader, neemt de jonge Emily Taylor in behandeling. Vier jaar heeft ze toegeleefd naar de dag waarop haar grote liefde vrij zou komen uit de gevangenis en als het eindelijk zover is, verwondt ze zichzelf. Hoewel ze het houdt op een ongeluk, vermoedt Banks dat er meer aan de hand is.

Het is lastig om verder uit te leggen wat er precies aan de hand is, want dan zou ik teveel verklappen. Het is een film met een goede cast (Jude Law en Channing Tatum – ik bedoel maar) én een spannend verhaal (maar ook weer niet té eng, dus je kan hem gerust kijken). Met die twee factoren zit je altijd goed.

Legend of the guardians

Soren en Kludd zijn twee jonge uilen. Soren is een dromer die nog steeds gretig luistert naar de verhalen van zijn vader over de spannende legendes van de Bewakers van Ga’hoole, een mythische groep uilen die al eeuwenlang verwikkeld is in een strijd met het kwaad. Kludd moet niets hebben van de verhalen en nog minder van zijn broertje, maar dan worden de twee uilen ontvoerd.

Serieus? Een film over uilen? Ik stond ook niet te springen toen ik hem voor de eerste keer tegen kwam, maar het is echt een vermakelijke film. Ondanks het feit dat het verhaal soms iets te haastig is, maken de mooie beelden en humor een hoop goed. Dus zeker een aanrader wanneer je zin hebt in een leuke animatiefilm, die een keer níet van Disney is.

The host

Ergens in de toekomst is onze aarde vrij van oorlog en ander drama. De wereld is nog nooit zo perfect geweest, maar het is niet langer ónze wereld. Buitenaardse geesten (the hosts) hebben mensenlichamen overgenomen en beheersen zo de planeet, terwijl een kleine verzetsgroep probeert om zich staande te houden.

Laat ik beginnen dat dit niet de beste film ooit is. Waarom hij dan toch in het rijtje staat? Ik vind het idee van de film wél heel tof en is dat betreft wel leuk om te zien. De film is gebaseerd op het boek van Stephanie Meyer, inderdaad ja, de Twilight schrijfster, en qua romances is dat ook wel te merken. Als je daar een beetje doorheen kijkt, is dit een prima en vooral vernieuwende film!

In your eyes

Twee vreemdelingen, Becky en Dylan, wonen mijlenver van elkaar af. Al snel merken ze dat een bepaalde kracht hun aan elkaar verbindt. Ze kunnen elkaar horen praten en zien wat de andere ziet. Dit levert een hoop grappige situaties op, maar zorgt uiteindelijk ook voor grote problemen.  

Een onrealistisch verhaal, maar daarom niet minder de moeite waard. Een concept wat ik nog niet eerder in een film gezien heb en is dan ook mooi verfilmd! Vooral Becky vind ik goed spelen! Ik heb hem in het rijtje gezet omdat ik denk dat mensen hem niet zo snel aanklikken, terwijl het een best wel toffe film is.

Zero dark thirty

Op 11 september 2001 vlogen twee vliegtuigen tegen het World Trade Center te New York aan. Bijna tien jaar later, op 2 mei 2011, wordt de aanrichter van deze aanslag, Osama Bin Laden, doodgeschoten door Amerikaanse commando’s in samenwerking met de C.I.A. Zero Dark Thirty is het verhaal van de decennium lange, geheime zoektocht naar Bin Laden door de C.I.A.

Zin in andere koek? Dan is Zero dark thirty het overwegen zeker waard! Bizar dat dit verhaal waargebeurd is, dat maakt het des te spannender. Een film met een mooie opbouw, waar langzamerhand echt ingezogen wordt. Het voelt dan ook alsof je midden in een serie zit. Zeker een aanrader voor de liefhebbers van de serie Homeland.

Nightcrawler

Louis (gespeeld door Jake Gyllenhaal) kan maar nauwelijks brood op de plank krijgen. Net voordat hij volledig kopje onder dreigt te gaan, komt hij in aanraking met nieuwsjager Joe, die met een camera misdaad en ongelukken filmt en dat zo snel mogelijk aan tv-stations door verkoopt. Louis raakt geïnspireerd, bemachtigt een camera en gaat aan het werk.

Deze film wordt écht gedragen door Jake Gyllenhaal, wat speelt hij zijn rol goed! Je herkent hem ook amper terug, zo mager en grauw komt hij over. Ik vind het mooi hoe je in deze film ziet hoe Louis zichzelf helemaal verliest in zijn baan. Ik vond dit dan ook echt een hele spannende film en vooral het einde heeft een nogal ‘what the fuck’ momentje.

Big hero six

Deze animatiefilm gaat over Hiro, een 14-jarig genie die woont in San Fransokyo, een kruising tussen San Francisco en Tokyo. Een van zijn uitvindingen wordt gestolen door een enorme slechterik en Hiro besluit, samen met zijn zelfgemaakte robot, een groep superhelden te creëren om zijn eigendom terug te halen.

Yep, ook deze Disney film is op Netflix te vinden. Waarschijnlijk hebben een hoop mensen hem al gezien, maar zo niet dan is dit echt een aanrader. De perfect combinatie tussen een ‘spannende’ verhaallijn, humor, schattigheid en ja… ook een beetje zielig. Kijken dus!

Bron: foto

Zo, daar kunnen we weer mooi mee vooruit. Kende je deze films nu allemaal al, dan staan hier nog een hoop andere films die je op Netflix kan vinden. Welke film lijkt jou leuk uit dit rijtje?