5 X GOEDE FILMS DIE IK DE AFGELOPEN TIJD ZAG #1

tvIk heb de laatste tijd best wat films gezien, maar om ze nou steeds te bewaren voor mijn favorieten van de maand… Daarom deel ik vandaag 5 goede én leuke films, voor wanneer je een avondje niks te doen hebt en het filmaanbod van Netflix al uit je hoofd kent.

X + Y

Nathan is autistisch en wanneer hij zijn vader verliest in een ongeluk, kruipt hij nog verder terug in zijn schulp. Hij houdt van duidelijkheid en structuur en heeft daarom een enorme wiskundeknobbel ontwikkeld. Zijn leraar Mr. Humphreys besluit Nathan bijles te geven en hem klaar te stomen voor de prestigieuze jaarlijkse wiskundeolympiade. Met de titel X + Y wordt aangegeven dat Nathan zijn heil zoekt in logica en getalletjes, maar ook dat iedereen een zielsverwant heeft.

Dit is typisch zo’n film waarbij de recensies altijd uit het woordje ”hartverwarmend” bestaan. Terecht ook, want deze film is lief, mooi maar toch zielig tegelijkertijd. Niet dé beste film ooit (zo vind ik er iets teveel verhaallijnen in zitten), maar zeker een mooie film over een onderwerp waar ik nooit uitgekeken op raak.

Wild

Na de dood van haar moeder en het einde van haar huwelijk is Cheryl doodongelukkig. Bij wijze van therapie besluit ze de duizend mijl lange Pacific Crest Trail te gaan bewandelen.Er gaat een ongekend doorzettingsvermogen van de vrouw uit, maar het eenzaam bewandelen van duizenden kilometers gaat haar niet in de koude kleren zitten. Fysiek, want haar rugzak is te zwaar en zelfs vitaal ogende mannelijke medehikers geven hun toch tocht halverwege op. Maar ook mentaal, want helemaal zonder de bewoonde wereld en de steun van anderen kan Cheryl het niet af.

Deze film stont al heel lang op mijn lijstje. Ik las al meer dan een jaar geleden het boek, dus ik was erg benieuwd naar de verfilming. Ik werd zelf blij verrast door deze film! Je ziet vaak dat verfilmingen minder dan het boek zijn, maar dat vond ik bij Wild heel erg meevallen. Reese Witherspoon vertaalt de rol héél erg goed en alleen al om de mooie beelden van de natuur is deze film een kijkje waard!

Me Earl and the Dying Girl

De film gaat over Greg (Me), zijn vriend Earl (Earl dus) en Rachel (The Dying Girl). Greg is een wat ongemakkelijke tiener die zich op school bij geen enkel clubje thuis voelt. De moeder van Greg verplicht haar zoon met zijn zieke klasgenootje Rachel rond te hangen. Een bijzondere vriendschap ontwikkelt zich. 

Deze film noemde ik al eerder in mijn favorieten van januari, maar wilde ik toch nog even toelichten. Ik vond dit echt een héle goede film, met een mooi en onvoorspelbaar verhaal. Het gaat dan wel over een meisje met leukemie (een bekend verhaal in de filmwereld), maar de film is juist zo niet-standaard. Ondanks het ‘zware’ verhaal, toch een redelijk luchtige én grappige film.

Crimson Peak

Edith ontwikkelt zich eind negentiende eeuw als een gevatte en intelligente jonge vrouw in het New Yorkse Buffalo, waar ze werkt voor het bedrijf van haar vader. Ze is een aspirant-auteur van geestverhalen. Dan dient zich de mysterieuze Brit Thomas Sharpe aan, die samen met zijn zonderlinge pianospelende zuster Lucille zijn geluk in de States probeert te beproeven. Edith en Thomas groeien steeds meer naar elkaar toe. Vader Carter ziet het lijdzaam aan en besluit in te grijpen. Hij koopt Thomas af met een flinke som geld en de belofte dat hij het hart van Edith zal breken.

Crimson Peak is een hele bijzondere film, waar prachtige beelden in langskomen. Het is officiëel een horror film, maar dan op de klassieke manier. Zo zitten er eigenlijk amper schrikmomenten in en gaat het meer om het hele creepy sfeertje. Ik vond de hele vibe van de film erg goed en het verhaal is ook niet heel voorspelbaar. Een film zoals geen andere, dus zeker een aanrader om te zien!

The Revenant

De film vertelt het (waargebeurde) verhaal van avonturier en handelaar Hugh Glass. Terwijl Glass op de vlucht is, stuit hij in het bos op een boze grizzlybeer, die hem aanvalt om haar kleintjes te beschermen. Glass raakt daarbij zo gewond, dat het er niet op lijkt dat hij zal overleven. Zijn twee ingehuurde lijfwachten beroven hem en laten hem voor dood achter. Als hij bijkomt, besluit hij wraak te nemen. Ernstig gewond worstelt hij zich in zijn zoektocht door honderden mijlen woest landschap.

Deze film met Leonardo Dicaprio draait natuurlijk nog niet zo heel lang in de bioscoop, maar ik heb hem afgelopen week gezien! Wat een goede, maar vooral móóie film is dit. De beelden in de film zijn zo mooi en is daarom ook zeker een bioscoopbezoekje waard. Leo speelt daarnaast super goed, zou dit dan toch écht zijn moment voor een Oscar zijn?

Bron: illustratie

Ik blijf fan van series, maar een goede film op zijn tijd is toch ook wel erg leuk. Kende jij deze films al? Welke zou je nog willen zien?