5 X GOEDE FILMS DIE IK DE AFGELOPEN TIJD ZAG #4

tvJa jongens, het is weer tijd voor 5 films die ik afgelopen tijd zag. Handig om je filmlijstje mee aan te vullen en voor die avonden waar je buiten lek geprikt wordt door muggen.

Brooklyn

Ik vertelde al eerder dat ik het boek van Brooklyn gelezen had en dat de film ook op mijn lijstje stond. Zo gezegd, zo gedaan. Het verhaal van Brooklyn blijft in de film heel erg dicht bij het boek en dat is erg fijn voor de lezers onder ons (niks zo erg als een boekverfilming met een eigen leven). Eilis is een Ierse immigrant die in de jaren 50 naar New York verhuist, omdat er geen werk te vinden is in het dorpje waar ze woont. Vliegtuigen bestonden nog niet, dus dit betekent een 7 daagse bootreis en een lang afscheid van haar familie. In New York krijgt ze een baan, ontmoet ze een jongen (natuurlijk) én studeert ze in de avonduren. Dan gebeurt er iets waardoor ze terug naar Ierland moet. Sterke boekverflming, maar ook zeker leuk als film op zich! Leuke aanrader.

Mad Max: Fury Road

Néé, dit is geen foutje – deze film hoort inderdaad thuis in het rijtje. Ik had van tevoren niet gedacht dat hij hier zou eindigen, maar ik vond hem eigenlijk wel leuk! Mad Max: Foury Road is méér dan één grote achtervolging met een hoop actie. Ja, dat is het ook, maar er zit wel een goed verhaal in verborgen. Daarnaast is de film echt heel erg mooi gemaakt en is er intents veel aandacht aan details besteeds. Ook wel eens mooi om te zien. Goede optie als je je vriend een plezier wilt doen (en dan niet zeggen dat je hem stiekem ook wilt zien #score).

Me Before You

Naar het gelijknamige boek van Jojo Moyes, draait Me Before You nu ook in de bioscoop als film. Ook dit boek heb ik vóór de film gelezen, dus ik was erg benieuwd naar de verfliming. Will is volledig verlamd, na een ongeluk met een motorrijder. Louisa is op zoek naar een baan en wordt, na de zoveelste afwijzing, aangenomen als verzorgster van Will. Emilia Clarke (Game of Thrones) en Sam Claflin (The Hunger Games) spelen de hoofdrollen en dat doen ze erg goed. Vooral de chemie tussen de twee maakt de film. Is het een tranentrekker? Jazeker, al was ik door het boek wél al voorbereid dus ik hield het droog. Doet de film eer aan het boek? Ja, dat vind ik wel, al valt het boek niet te overtreffen.

No Escape

Weer iets heel anders: No Escape. Deze film keken mijn vriend en ik puur omdat hij op Netflix staat (= lekker makkelijk) én omdat Dupree erin speelt (die acteur met dat blonde haar, iets met een inside joke te maken). In ieder geval, in No Escape verhuist deze blonde heer (Jack) met zijn familie naar Thailand, omdat hij daar een baan aangeboden heeft gekregen. Al snel wordt duidelijk dat de Aziaten helemaal niet op Amerikanen zitten te wachten, zij pikken immers hun banen in. Er onstaat een bloederige opstand, waar niemand veilig is. Erg heftige en spannende film, en dus zeker goed popcornvermaak.

The Fundamentals of Caring

Een film geproduceerd door Netflix, altijd interessant. Het feit dat het makkelijk was én de film een goede score op IMDB heeft, zorgde ervoor dat ik hem ging kijken. Ook dit verhaal bevat een verlamde jongen (Trev) in een rolstoel met een mannelijke verzorger aan zijn zijde. Trev zit het liefst de hele dag binnen voor zijn tv, totdat zijn verzorger besluit dat het genoeg is geweest. Samen gaan ze op reis, die net even anders verloopt dan je zou denken. Er zit een rolletje voor Selena Gomez in trouwens, wat ze verrassend goed deed. Deze film is minder zwaar dan Me Before You of The Intouchables, maar wel erg grappig.

Bron: illustratie

Ik ben wel benieuwd of jullie nog aanraders hebben, films die ik écht gezien moet hebben. Heb jij deze films al gezien en welke staan nog op jouw lijstje?