5 X GOEDE FILMS DIE IK DE AFGELOPEN TIJD ZAG #2

tvIk keek weer eens wat de laatste weken. Het duurde even voordat ik weer 5 leuke films verzameld had (een hoop films vallen dan toch weer tegen en die wil ik niet in dit lijstje hebben). Welke het kijken wel waard waren de afgelopen tijd? Ik noem er 5.

The Martian

Een verfilming van het gelijknamige boek The Martian. Wat vond ik deze góed. Misschien wel een van de beste films van 2015. Ik vind het altijd uitzonderlijk als een boek goed verfilm wordt, maar dit is bij deze film zeker het geval. Hij is spannend én grappig waardoor je 2 uur lang geboeid blijft. En dat terwijl je eigenlijk maar één persoon volgt de hele film (hij zit ten slotte in zijn eentje vast op Mars). Zeker een keer kijken als je deze nog niet gezien had!

Kingsman: The Secret Service

Ik noemde hem al in mijn favorieten overzichtje van april, maar wát een leuke film is dit. Neemt James Bond films op de hak en is daarnaast ook nog eens onvoorspelbaar. Weer eens wat nieuws in het spionnen genre. Daarnaast vind ik Darcy van Bridget Jones ook gewoon een hele goede acteur! Leuk hoe hij dit doet.

Twinsters

Dit is stiekem geen film, maar een documentaire te vinden op Netflix! Het gaat over twee Japanse meisjes, waarvan één geadopteerd is door een Amerikaans gezin en de ander door een Frans gezin. Ze weten niet van elkaars bestaan af, totdat de Franse een filmpje van haar zusje tegenkomt op YouTube (What are the odds?). Ze besluiten elkaar op te zoeken, bizar hoeveel ze alsnog op elkaar lijken. Weer eens iets anders en erg leuk gefilmd!

Aanmodderfakker

Deze keer ook een Nederlandse film in het rijtje. Aanmodderfakker is echt een hele leuke film en het verbaast me dan ook dat deze eigenlijk zo onbekend is. Het gaat over de eeuwige student Thijs, die eigenlijk helemaal niet volwassen wil worden. Helaas denken een hoop mensen om hem heen daar anders over. Super droge humor en origineel verhaal!

The man of U.N.C.L.E

Toen ik de beschrijving van deze film las, dacht ik ”meh”. Ik hoorde er echter zoveel goede verhalen over, dat ik hem toch maar ben gaan kijken. Goede keuze, want ik heb me goed vermaakt! Deze film is gebaseerd op een tv-serie uit de jaren ’60 en heeft dus zo’n leuk sfeertje. Dit doet niks af aan het verhaal, dat is erg sterk. Leuk feitje, er komt ook nog een deel II – ben ik erg benieuwd naar.

Bron: foto


Ik kan niet echt één favoriet aanwijzen, ze waren allemaal leuk op hun eigen manier. Heb jij deze films al gezien?