KIJKVOER #2 | 5 X LEUKE ‘ONBEKENDE’ NETFLIX SERIES

netflix

Ik schreef afgelopen maand een artikeltje met 10 films die je niet mocht missen op Netflix. Nou zijn er natuurlijk ook een hele hoop series op Netflix te zien, maar wat als je al een hoop series gezien hebt; wat kijk je dan? Ik zette mijn 5 favoriete niet-standaard Netflix series op een rij (dus Pretty Little Liars, Orange is the new Black en Gossip Girl ga je hier niet vinden). Kijk mee en wie weet vind je een nieuwe serie waar je weer een paar weken (of dagen soms in mijn geval – excuse me not) plezier van kan hebben!

The Fosters

The Fosters ben ik sporadisch begonnen te kijken toen ik zes maanden in Oslo studeerde. Ik weet niet eens waarom, want ik weet nog dat ik het serie plaatje ongelofelijk nep en Amerikaans vond uitzien (net als de intro trouwens, waar je keer op keer weer even doorheen moet haha – hulde voor doorspoelen). Toch heb ik er op geklikt en al snel was ik door het eerste seizoen heen. De serie heeft tot nu toe twee seizoenen, die beide 21 afleveringen bevatten, dus daar kom je aardig ver mee. En grappig feitje, Jennifer Lopez is de producer van deze serie (en nee je hoeft niet bang te zijn dat in elke scène ‘lets get loud’ gedraaid wordt. Ik kwam er zelfs pas op het einde achter dat zij de producer is, na een keer op te letten bij de aftiteling hah). Er is daarnaast nog best wat ophef geweest in Amerika over het feit dat de hoofdpersonages lesbisch zijn, gelukkig trekken de makers zich daar niks van aan en staat het derde seizoen op de planning!

The Fosters gaat over een multi-etnische familie, waarin pleegkinderen wordt opgevoed door twee moeders. Elk kind heeft weer zijn of haar eigen verhaal waardoor het een lekker afwisselende serie is. Je leeft echt met ze mee en het feit dat ik bij de seizoens finale een meter de lucht op sprong van de schrik (terwijl ik in een bomvolle trein zat) zegt genoeg over het inlevingsvermogen wat je krijgt bij deze serie. Echt een aanrader! 

Once Upon a Time

Deze serie ben ik begonnen met kijken toen ik een week ziek was. Ik heb toen volgens mij in één dag een half seizoen er doorheen gejaagd (afgewisseld met dutjes doen natuurlijk). Ik moet toegeven dat het eerste seizoen het beste is vergeleken met de daaropvolgende seizoenen, maar desondanks is het een leuke serie om te volgen. Er zijn in totaal vier seizoenen met ieder 24 afleveringen.

Emma Swan is van beroep bounty hunter en kan goed mensen opsporen die liever niet gevonden willen worden. Zelf wordt ze op haar 28ste verjaardag gevonden door een 10-jarige jongetje die zegt haar zoon te zijn. Hij zegt in een dorp, Storybrooke, te wonen waar alle sprookjesfiguren door de boze heks (zijn stiefmoeder) zijn verbannen en dat Emma de enige is die deze vloek ongedaan kan maken. Alle bewoners uit Storybrooke lijden door de spreuk aan geheugenverlies en weten uberhaupt niet dat ze een sprookjesfiguur zijn.

New Girl

Deze serie zal wel wat bekender zijn, maar toch spreek ik vaak mensen die de serie nog nooit gezien hebben. Jammer, want New Girl is echt zo’n luchtige feelgood serie waarbij je je hersenen in principe even kan uitschakelen (altijd fijn na een dag werk, statistiek of gewoon omdat je er zin in hebt). Deze serie heeft tot nu toe drie seizoenen met ieder rond de 24 afleveringen.

Na de zoveelste mislukte relatie gaat Jess op zoek naar een nieuwe woning. Via internet komt de bijzondere maar vrolijke Jess terecht bij drie mannen die allemaal weer hun eigen karakter en problemen hebben. De mannen hebben eerst spijt van de beslissing om een vrouw in huis te nemen, maar al snel veranderdt de relatie in een mooie vriendschap (en zelfs wat liefde) vol hilarische momenten.

Dexter

Deze serie zet ik er ook even bij, want deze is ideaal voor als je naar iets zoekt wat je samen met je vriend kan kijken. De serie is al iets ouder, maar volgens mij nog niet door zo heel veel mensen gezien. Dat is zonde, want Dexter is echt een hele goede (en vooral suuuuper spannende) serie! Laat je niet afschrikken door het bloederige plaatje hierboven, want dat valt allemaal wel mee (en anders heb je altijd nog dat kussen naast je liggen op de bank). Echt een aanrader en met 8 (!) seizoenen ben je wel even zoet.

De serie Dexter gaat over Dexter Morgan, een forensisch expert die helpt moorden op te lossen voor de politie. Echter, Dexter is zelf verantwoordelijk voor een groot deel van het aantal slachtoffers die de politie onderzoekt. Hij is namelijk een seriemoordenaar, maar wel een met zijn eigen code: onschuldige mensen vermoordt hij niet, alleen moordenaars waarvan hij weet dat ze schuldig zijn en de kans groot is dat ze in herhaling zullen vallen. Dit levert bizar spannende situaties op.

Hart of Dixie

Deze serie ben ik na een aanrader artikel van Marieke gaan volgen. Dit is echt een serie zoals we het graag zien: neem een leuk (maar klungelig) hoofdpersoon die naar een dorp verhuist om daar een huisartsenpraktijk over te nemen en neem twee aantrekkelijke heren aan wie ze haar hart verliest en voila je hebt een serie! Het leuke aan deze serie is dat je de afeveringen, naast de hoofdlijn, ook best los van elkaar zou kunnen zien (dus geen probleem als je een tijdje niet gekeken hebt).

Na haar afstuderen wil Zoe, net als haar vader, hart –en longchirurg worden, maar deze droom valt helaas in duigen. Als ze dokter Harley Wilkes ontmoet en hij haar haar een baan aanbiedt in Bluebell, Alabama, grijpt ze deze kans. Harley overlijdt waardoor Zoe er opeens alleen voor staat. Een andere dokter uit het dorp, Brick Breeland, is niet blij met de komst van Zoe en maakt haar het leven zuur. Als ze besluit haar koffers te pakken en te vertrekken uit het dorp, zorgt het onverwachtse bezoekje van haar moeder ervoor dat ze zich toch niet zomaar weg laat jagen uit Bluebell. 

Bron: foto

Heb je uberhaupt de standaard/bekendere series nog niet gezien? Dan raad ik Homeland, Orange is the New Black, Breaking Bad, Pretty Little Liars, Grey’s Anatomy, House of Cards, The Bridge, Gossip Girl, The Outlander en The Walking Dead aan. Ik kijk momenteel naar Homeland (deze kijk ik samen met mijn vriend) en in mijn eentje kijk ik naar Pretty Little Liars (wie is A wie is A – oke nee sssjt). Houden jullie ook zo van series en welke volgen jullie?