KIJKVOER #1 | 10 X NETFLIX FILMS

tv

We hebben onderhand allemaal wel Frozen en de Hunger Games gezien. Gelukkig biedt Netflix héél erg veel keus en zijn er nog veel meer leuke films. Helaas zie ik vaak door de bomen het bos niet meer en eindig ik dan meestal bij een flauwe comedy (tenzij mijn vriend mee kijkt, dan eindigen we in de actie-categorie, hiep hoi..). Wel hier, ik presenteer 10 Netflix films die niet zo héél bekend zijn, maar die wel heel leuk zijn en zo op je lijstje kunnen (en oja, klik op de foto’s voor de trailer).

Tangled

Dit is misschien een van de meest ondergewaardeerde Disney films. Ik vond hem zelfs leuker dan Frozen (ssssjt). Ja, er komen ook redelijk wat liedjes in voor, maar de humor en de prachtige beelden (ja ik weet dat het niet echt is, maar het is soms zo mooi ontworpen) maken de film echt heel leuk! Ga zien!

The Switch

Dit is niet de beste film ooit, maar wel heel vermakelijk. Echt zo’n feelgood movie waar je soms behoefte aan hebt. En ja, je kan hem zelf met het mannelijke geslacht kijken, want het is géén chickflick. Het gaat over een vrouw (onze Jennifer Aniston) die graag zwanger wilt worden. Ze heeft geen man, dus zoekt ze een donor! Wanneer ze op een feestje HET potje in de badkamer laat staan en haar dronken beste vriend besluit om zelf wat te doneren (het blijft een film he dames en heren), gaat het allemaal niet zoals gepland.

 

ONE DAY

One Day is gebaseerd op een boek en is echt zo’n romantisch verhaal. In deze film gebeurt er eigenlijk vanalles en nog wat, maar het is vooral een beetje kneuterig. Ik houd daar wel van. Je kijkt als het ware naar een stel wiens relatie je 20 jaar volgt. Anna Hathaway heeft de hoofdrol en ze speelt haar rol heel mooi. Ik vond deze héél goed, totaal niet voorspelbaar en is daarom ook zeker een van mijn favorieten.

Blackfish

Ik ben zelf niet altijd in voor een documentaire, maar als je er een wilt zien dan raad ik ‘Blackfish’ aan. Het gaat over de bekende watershows met orca’s, die over de hele wereld plaatsvinden. Orca’s blijven gevaarlijke dieren en in deze docu zie je dan ook dat Tilikum drie begeleiders doodt. Maar is dit zijn schuld of ligt het aan de mens en moeten deze shows worden stopgezet? Deze docu heeft echt heel veel indruk op mij gemaakt en anders dan dit plaatje doet vermoeden is het geen horrorfilm. Al bezorgt het verhaal je wel kippenvel.

Chef

Weer totaal iets anders: ‘Chef’! Deze film staat nog niet heel lang op Netflix, maar ik kan me voorstellen dat veel mensen deze niet in de bioscoop gezien hebben. Toch is het een hele leuke en best wel luchtige film. Daarnaast smelt je echt weg bij alle gerechten die langskomen. Het einde was niet helemaal mijn ding, maar desalnietemin een leuk filmpje!

How to train your dragon (1 & 2)

Ik vind de ‘How to train your Dragon’ serie echt heel leuk, al kom ik vaak mensen tegen die deze helemaal niet kennen. Een serie is het niet echt (er zijn nu twee delen uit en er komt nog een deel drie), maar echt, dit is een hele toffe film. De naam deed mij anders vermoeden (draken? wat moet ik nu met draken) maar zoals de meeste animatiefilms is deze film vooral heel erg schattig en leuk.

Silver LiningS Playbook

Deze film hebben een hoop mensen al gezien gok ik, maar ik heb toch het idee dat niet iedereen weet dat Netflix hem nu ook heeft! Jennifer Lawrence speelt in deze film een hele andere rol dan haar Hunger Games karakter, maar wat doet ze dat goed! Samen met Bradley Cooper maken hun acteerkunsten de film echt af. Best een ingewikkelde film met de nodige portie drama, maar zeker de moeite waard!

The Lego movie

Deze film vond ik zó ontzettend grappig, ik heb me echt kapot gelachen. Zelfs de 2e keer dat ik hem zag, lag ik weer in een deuk. Nu verwachtte ik echt helemaal niks van deze film, maar oh wat is hij leuk. Naast het feit dat de beelden super grappig gemaakt zijn (het blijft natuurlijk een Lego wereld) is het verhaal ook heel goed bedacht, gebaseerd op verschillende film klassiekers. Perfecte film voor… nouja altijd eigenlijk!


Stuck in Love

‘Stuck in Love’ was echt zo’n film waar ik nul verwachtingen van had. De film is volgens mij ook niet heel bekend, erg zonde, want hij is goed! Het gaat over een gezin waarvan de ouders gescheiden zijn. Je volgt in dit verhaal de verschillende gezinsleden die ieder hun eigen problemen hebben (lees: baan vinden, liefdesleven, depressie etc). Een fijne film die niet al te luchtig is, maar ook weer niet zo zwaar dat het vervelend is haha. Er wordt ook erg goed in geacteerd!

Bron: foto

Tot zover 10 films voor wanneer je weer eens oneindig aan het zoeken/scrollen bent (ik ken het).  Kende jij deze films al? Zit er niks tussen? Misschien vind je hier wel een paar leuke films!