PARFUM STRESS | ”WAT RUIK IK TOCH”

Ik ga al 3 jaar lang voor dezelfde parfum: Oh, Lola! van Marc Jacobs. Het is echt mijn geurtje en als ik hem ruik, moet ik altijd aan allemaal leuke dingen denken die ik deed toen ik deze parfum voor het eerst droeg (klinkt nogal zweverig maar ok). In ieder geval, parfum gaat zoals we allemaal weten op en voor mijn afstuderen mocht ik van mijn ouders daarom een geurtje uitzoeken. Leuk! Ten minste, dat dacht ik.

Het leek me namelijk een goed plan om eens een andere parfum te kiezen. Er is zóveel keus en vernieuwing kan geen kwaad, toch? Vol goede moed ging ik met mijn moeder de parfumzaak in. Er was inderdaad heul veul keus, maar uiteindelijk kon ik het uitdunnen naar 3 geurtjes. In mijn ooghoek zag Oh, Lola! me aanstaren ”what happened, waar is onze band” fluisterde hij me toe. Maar ik was sterk en negeerde het niet-pratende flesje. Ik spoot de drie potentiële winnaars op mijn polsen en bovenpols (heet dat zo?) en besloot even een andere winkel in te gaan, zodat ik kon bepalen welke op de huid het lekkerste ging ruiken. Met de nadruk op ”lekker”.

Ik was nog niet 5 minuten in de andere winkel, toen er opeens een walm zware geur om me heen verscheen. ”Bah, wie is dat” dacht ik nog, om vervolgens te moeten concluderen dat ik mezelf rook. Het was niet één van de die drie geuren, nee ze kwamen alle drie opeens heel anders tot uiting op mijn huid dan dat ze in het flesje deden. Walgend liep ik naar een wc toe, waar ik mijn polsen heb schoon geboend totdat ze er rood van werden. ”Dan zoeken we toch een andere uit” zei mijn moeder nog hoopvol. En dat zoeken deden we ook, maar geen enkele geur raakte me echt (zo ver een geur je kan raken haha ahum – waar hebben we het hier over). Twintig geuren en een halfuur later, liep ik met een tasje naar buiten… inclusief good old Oh, Lola!. Ik heb mijn lesje wel geleerd.

Bron: illustratie

Tot zover mijn leuke spontane ”ik ga eens voor iets anders” actie. Ga jij ook altijd voor dezelfde geur?