TRING TRING | OCHTENDROUTINE WERKDAG

ochtendOchtendroutines, ik ben er nooit goed in geweest. Al werd ik er amper mee geconfronteerd de afgelopen jaren (iets met nooit collegevakken uitkiezen die vroeg beginnen – oeps). Nu ik werk en ik elke dag vroeg op moet staan, is dit echter weer een probleem waar ik tegen aanloop. Die tijdsdruk, help! Hoe dat ongeveer gaat? Nou zo.

 06:50 TRING TRING *HYPER DEUNTJE*

BAM BAM BAM TRAM TROM TRALALA – zoiets moet het zijn, de wekker tune van mijn vriend. Het komt nog het dichtst in de buurt bij de muziek die ze in de Efteling bij de Fata Morgana draaien (je weet wel – dat trommelstukje). Ik schrik in ieder geval altijd in no time wakker vol stress en zit dan recht overeind in bed. Ik kom er dán meestal achter dat dit niet mijn wekker is (mijn vriend moet eerder opstaan) waardoor ik nog even 20 minuten kan wegdommelen. Die kans pak ik graag – ten minste, daar denk ik niet eens over na. Dat doe je dan gewoon.

 07:20 TRING TRING *RUSTGEVENDE VOGELTJES*

In tegenstelling tot de heftige alarm tune van mijn vriend, gaat mijn telefoon op een iets minder hysterische manier af. Kan ook te maken hebben met het feit dat ik toch al half wakker ben door bovenstaande situatie. Maar goed, mijn eigen wekker klinkt een stuk prettiger en ik grijp dan ook gelijk naar mijn telefoon.

 07:25 EVEN DAT TELEFOONTJE CHECKEN

Zoals iedereen die na 1988 geboren is, heb ik een aangeboren vorm van FOMO (fear of missing out). Ik check dan ook meteen mijn meldingen om te zien of een van mijn vrienden die nacht iets leuks heeft meegemaakt, of ik wereldnieuws gemist heb en welke ontbijtjes er vandaag weer op Instagram staan. Zo, dan ben ik weer he-le-maal bij.

 07:35 SMULLEN GEBLAZEN

Mijn vriend loopt een halfuur voor op mij met zijn routine en als ik geluk heb, bakt hij een ei voor zichzelf (en dan krijg ik er automatisch ook een, score!). Dat ei prop ik dan naar binnen, want zo rustgevend op een stoeltje zitten zoals de dame in de illustratie hierboven gaat bij mij niet lukken. Ik verheug me altijd op mijn kop thee op mijn werk – ’s ochtends thuis heb ik daar totaal niet de rust voor.

 7:45 DOUCHEN MOET OOK GEBEUREN

Dus dat doe ik dan ook. Op zich kan ik dit heel snel. Ik kleed me aan (meestal een outfit die ik de dag ervoor al klaar heb gelegd, anders kan ik echt een uur voor mijn kast hangen a la Maik de Boer), smeer wat make-up op en droog mijn haren. Fris en fruitig – ready to go.

 8:25 FIETSEN MAARRR

Vervolgens spring ik op mijn stalen ros, op weg naar het kantoor waar ik werk. Het ”hoofdkantoor” is 8 minuten fietsen, wat echt ideaal is want dan ben je meteen helemaal wakker (als ik dat al niet na die Fata Morgana alarm tune was). Wanneer ik bij een klant werk, moet ik soms verder fietsen of zelfs met het OV. Dat betekent meestal dat ik eerder opsta, wat dan niet lukt, om bovenstaande stappen 2 x zo snel te moeten uitvoeren.

Bron: illustratie

En bij al deze stappen ben ik altijd lichtelijk gestrest, hoe vroeg ik ook opsta. Raar is dat eigenlijk. Heb jij ook je eigen routine?