MARKTPLAATS FRUSTRATIES | ‘IK BIED ÉÉN CENT MEER’

kleding‘Eens effe lekker mijn kast uitmesten’, dacht ik afgelopen week. Hop daar ging ik, alles was opeens stom en een hoop verdween dan ook in de ‘doei mag weg‘ zak. Totdat ik opeens mijn Boef trui in mijn handen had, die moest ook weg. Stiekem vind ik die truien een beetje lame, maar dat had ik pas, heeel handig, ná mijn aankoop besloten. Hij was dus nog best wel nieuw en amper gedragen, net als een paar andere items die ik in de ‘doei mag weg‘ zak gestopt had. Ik besloot  daarom maar eens Marktplaats in te schakelen. Maar man man man, wat je dáár allemaal tegenkomt…

Van ruilen komt huilen

Of ik dat Zara blousje misschien wilde ruilen tegen een van de door haar aangeboden producten, om vervolgens bij de uitgedragen Zeeman collectie van 2008 uit te komen. Eh, neen dankje.

Help me pls SOS

‘Ik vind dat shirtje echt zó leuk, helaas ben ik werkeloos en heb ik amper budget. Zou ik het voor €4 mogen overkopen?’. Dit mailtje kreeg ik dus laatst en ergens is het wel aandoenlijk (En ja! Niet geschoten is altijd mis). Aan de andere kant, bied dan niet op een trui van €15. Er zijn genoeg spullen te vinden voor een lager prijsje.

”Ik bied een cent”

Dat ik om de minuut een mailtje krijg omdat er twee mensen zijn die steeds een cent hoger dan de ander bieden. ‘Jantje biedt €5,32 – Pietje biedt €5,33 – Jantje biedt €5,34′. Give me a break. Je gaat toch ook niet in de supermarkt om een cent lopen zeuren. Als je iets graag wilt hebben, bied dan gewoon een beetje meer. Heerlijk vind ik het dan ook als er iemand komt die gewoon bam, vijf héle euro’s overbiedt waardoor Jantje en Pietje’s boden in één klap weggevaagd worden.

Preview van het product

‘Heb je anders nog een paar foto’s van de sneakers aan je voet?’. Kijk, dat doe ik dan nog wel. Als ik dan vervolgens een mailtje krijg of ik de veters eruit wil halen om de flappen goed te kunnen zien, dan ben ik er wel een beetje klaar mee.

Onderhandelen als een gek

Na lang onderhandelen kom je eindelijk tot een compromis, om vervolgens nog even de vraag te krijgen ‘of het nog €2 lager zou mogen’. Ik snap niet dat als de deal rond is, je dan toch nog een euro eraf probeert te krijgen. Woopididoo.

Ik heb nu in totaal 4 dingen verkocht en ik ben er wel even klaar mee haha. Hebben jullie ervaring met Marktplaats? Kom je ook wel eens rare dingen tegen?