GASTBLOG LE BOYRIEND | 5 X WAT MANNEN WILLEN EN HOE JIJ ERMEE OM KAN GAAN

koppelZoals jullie hier konden lezen had ik beloofd een gastblogje door mijn vriend te laten schijven en vandaag is het dan eindelijk zover! Ik ben benieuwd hoe jullie dit vinden. Laten we meteen beginnen, ik geef bij deze het woord aan le boyfriend.

Hiii girlsss!! (ja, zo wilde ik inderdaad heel graag openen 😉 ). We gaan het vandaag hebben over dátgene waar jullie oh zo van houden en dan doel ik niet op fashion, design friemeltjes van Etsy of sushi. Nope, natúúrlijk doel ik op mannen en daar zijn in een hele hoop soorten in! De een houdt van voetbal, de ander van speciaalbiertjes en weer een ander investeert, net zoveel als jullie, in zijn walk-in-closet. Het is dus duidelijk: mannen willen ook dingen. Maar wat als ze andere dingen willen dan de dingen die jij wilt – volg je me nog – hoe ga je daar dan mee om?

1. Barbecueën, al-tijd barbecueën!

Bij zomer denken mannen aan rokjes, witbier en vooral aan de barbecue. Ook al regent het, sommigen van ons zijn nog in staat de BBQ onder een parasol of in de badkamer aan te steken, want die BBQ moét en zal er komen. Vlees is voor veel mannen het begin en het einde van de BBQ, terwijl vrouwen nooit heel blij worden van 8 lappen steak en kipfilets. Toch zeg ik je: laat het los, laat hem die epic meal time bouwen. Eis echter wel dat hij tenminste het volgende voor joú regelt:

  • Eigen gemaakte saus met brood (bijv: tzatziki, guacamole, salsa)
  • Een lekkere salade
  • Gemarineerde veggies om te grillen (denk aan mais of courgette).

Is dat nou geen goede deal?

2. Niet shoppen, maar op avontuur gaan!

Als een man op avontuur wilt gaan tijdens jullie citytour heeft’ie pech. Want als jij voor het eerst in random stad X bent dan wil – nee – MOET je shoppen. Dat is een oerinstinct ofzo. Je moet namelijk weten welke collectie je favoriete winkel er in deze stad op nahoudt en je hebt een drang om trends te spotten: de fashionista in jou gaat op rooftocht. Je boyfriend heeft het misschien gemunt op nieuwe Timberlands, maar al snel gaat het kriebelen: hij wilt zooo graag op ontdekkingsreis.

Hoe combineer je dit?
Het woord ‘compromis’ is bedacht om mannen en vrouwen met elkaar om te kunnen laten gaan. Baken het dus af, ga een periode shoppen en plan dan een stadswandeling in. Aanraders zijn gilde stadsgidsen in Nederland en free walking tours in het buitenland. Doorgaans zijn het überenthousiaste figuren die maar al te graag hun kennis en inside info met je delen. Je komt zo maar eens te weten hoe die peperdure winkelstraat is ontstaan. Geinig ook dat van Gogh heeft gewoond in het pand waar jij net nog zat te slobberen aan een verse muntthee. Het resultaat? Je denkt hierdoor vaker terug aan je tripje Maastricht dan dat die zoveelste crop-top je ooit zou laten doen.

3. Die kinderachtige videogames…

Mannen spelen meer videogames dan vrouwen, maar dat wist je vast al. Voor veel mannen zijn videogames wat voor jou blogs, notebooks en die veel te slechte films zijn: pure ontspanning. Geen vent is op zoek naar een vriendin die de hele dag gamed, al kan een avondje samen FIFA, Grand Theft Auto of Skyrim heus geen kwaad. Draken doden, auto’s jatten… geek alarm? Welnee! Wees even die gamer chick en ervaar samen hoe een game je kan helpen alle dagelijkse onzin te vergeten. Echt, zo erg is het niet.

4. Voetbalwedstrijden.

Ik weet het, niet iedere man is gek van voetbal en er zijn ook vrouwen die het top vinden. Ík persoonlijk ken echter geen vrouw die alle transferperikelen en lotingen op de voet volgt. Nou hoort een man je hier niet mee te vermoeien als je er geen interesse in hebt, af en toe een wedstrijdje meepikken kan echter prima. Hierbij twee kijktips om de wedstrijden nog interessant te maken ook:

  • Leer het team kennen waar je naar moet kijken en besluit voor wie je bent (zo wordt het misschien zelfs spannend!)
  • Vind je voetbal werkelijk afschuwelijk? Volgens alles zijn er genoeg spelers die er goed uit zien, focus je daar op (zo zwijmelt Ys helemaal weg bij Kuyt – ja vraag me niet waarom)

5. Onzinnige feitjes.

Het is de ideale borrelpraat want kennis is macht. Mannen zijn meer dan vrouwen geïnteresseerd in onzinnige feitjes. Discovery Channel, National Geographic en uren turen op Wikipedia. Tja, sorry hoor… wij mannen zijn gewoon wat sneller gebiologeerd door nutteloze informatie. Het ligt ook een beetje in het verlengde van de stadswandelingen. Wij zijn niet geïnteresseerd in de Kardashians, de transformatie van Bruce Jenner, Taylor Swift of Katy Perry (oké, oké, in Katy Perry zijn we misschien wel klein een beetje geïnteresseerd). Vervelend, want jij zoekt nou juist een klankbord als het gaat om deze diva’s. Dus wat doe je om deze informatie te kunnen delen? Juist, je luistert naar de onzinnige feitjes van de man. Tip: stel wedervragen. “Hoe komt het dan dat een Kolibri naar achter lijkt te vliegen?” In ruil kan en mag jij de laatste roddels delen, je luistert ten slotte ook naar hem. Hij blij, jij blij. Iedereen blij!

Is dit voor jou herkenbaar? Waar heb jij nog wel eens moeite mee met je/een vriend?