HET LEED DAT SUSHI ETEN HEET

1

Sushi. Je bent er dol op of je vindt het vreselijk. Ik hoor bij groep 1 en ik herinner me nog als de dag van gisteren dat ik voor het eerst een sushi restaurant binnen liep. Het was zomer en mijn vriend stelde voor om eens ”gek” uit eten te gaan. Hij noemde sushi en ik vond het prima. Zo gedacht zo gedaan en niet veel later zat ik achter een tafeltje met wat rare ingrediënten voor mijn neus.

1

Hij als ”echte expert” (hij had het één keer eerder gedaan, nou nou) leerde me wat dat zwarte sausje (soyasaus) nu was en hoe je stokjes gebruikt. We bestelden wat dingen en halleluja ik werd helemaal gek. ”DIT IS ZO LEKKER” riep ik uit, terwijl ik nog een stuk sushi in mijn mond propte (de stokjes keek ik niet meer na om). Hij lachte en dacht dat ik gewoon heel enthousiast was, maar niets was minder waar. Ik was niet enthousiast, ik was, ik was… overdonderd!! Hoe had ik zo lang kunnen leven zonder sushi in mijn leven?!1

Vanaf dat punt ging mijn leven deels om sushi draaien. Niet alleen in míjn leven, maar ook mijn vrienden en familie trok ik mee in het leed dat sushi eten heet. Leed? Ja, daar kwam ik namelijk later achter. Het is namelijk zo dat wanneer ik weet dat ik later in de week sushi ga eten, ik al dagen van te voren ermee bezig ben. De naam van de whatsappgroep met wie ik ga eten wordt vervangen met sushi-tekens, de gesprekken in de desbetreffende groep bestaan voornamelijk uit ”SUSHI <3”, de online menu-kaart wordt grondig geïnspecteerd om de beste bestel-tactiek te plannen en de dag zelf eet ik vrijwel niks om zoveel plek mogelijk te bewaren voor de sushi.

1

Maar het leed gaat pas beginnen nadat de sushi op is. Zelfs na Kerstmis heb ik nog meer plek in mijn buikje dan na een sushi-avond. Ik weet niet wat het is, ik blijf maar eten. Ik ga nog net niet rollend naar huis, maar man man man wat vind ik sushi lekker. De misselijkheid kickt later in. De buikpijn komt daarna. Een week lang kan ik niet naar sushi kijken, laat staan aan denken. Maar als ik dan word uitgenodigd voor een nieuwe sushi-date, kan ik alleen maar lachen. It’s all worth it.

Ben jij ook zo gek op sushi?

Meer van dit soort artikelen? Volg me via bloglovin’!