NEE ZEGGEN TEGEN GRATIS ETEN

Eat in front of the television.: Zijn jullie ook een sucker voor die gratis coupon bonnen waarmee je een X percentage korting krijgt op iets? En dan specifiek voor websites a la thuisbezorgd? 10 % korting bonnen voor een De Tuinen, een Vera Moda filiaal of Mediamarkt? I can handle it – hop de prullenbak in. Maar zodra de coupon iets te maken heeft met ”eten” en ”thuisbezorgen”, dan ben ik om.

Ik sta dus dagelijks in Utrecht op een hele drukke roltrap om bij het station te komen (ja’ja, ik neem óók wel eens de trap, wanneer de roltrap bijvoorbeeld kapot is). Terug naar de situatieschets. Aan het einde van die roltrap staan vaak studenten te flyeren in weer en wind (veel respect voor overigens). Met een knalroze jack of kekke pet staan ze ”gratis” bonnen uit te delen. Die neem ik structureel niet aan. Waar ik daar eerder nog wat moeite mee had, kijk ik nu vaak de andere kant op of doe ik alsof ik iets in mijn tas aan het zoeken ben.

Meestal spot ik de flyerraars (geen woord, I know, maar je snapt wat ik bedoel) al van onderaan de roltrap, waarbij ik direct in de ”oh waar is dat ene ding nu in mijn tas” modus schiet. Maar wanneer ik dichterbij kom en ziet dat het íets met eten te maken heeft, neem ik ‘m toch aan. ”Maakt niet uit” zeg ik tegen mezelf, ”fouten gebeuren”. Ik stop de coupon snel in mijn jaszak, om er niet meer naar te kijken.

Maar goed, je werkt, je bent moe, het is donker als je thuis komt en je bent kletsnat van de regen waarvan buienradar zei dat die er niet zou zijn. Opeens herinner je die coupon in je jaszak nog. Je voelt hem tegen je zij branden. ”Toch maar even kijken”, want waarschijnlijk hangt er tóch een voorwaarde aan a la ”alleen geldig bij aankoop van 3 draken, 5 elfenharen en zeventig tennisballen”. Maar nee, het is simpel: bestel nu én krijg 15% korting. Ik check nog snel de (lege) koelkast en bel mijn vriend of hij niet al iets bedacht had voor het avondeten. Nope. Ik ben om.

De sushi smaakte nog nooit zo goed kan ik je vertellen. Zijn jullie ook zo slecht met gratis coupons?