DE SHOPPENDE MAN

shop
Ik denk dat iedereen wel eens in aanraking is gekomen met de shoppende man. Of het nu je vriend, broertje, opa of vader is; de shoppende man is overal. En psst, je ziet ze ook wel eens lopen als je goed om je heen kijkt tijdens je shop-uitje. Afgelopen weekend was ik weer aan de beurt, mijn vriend had namelijk nieuwe kleren nodig voor onze vakantie naar Tenerife en dus gingen we shoppen (vreselijk woord is dat eigenlijk ‘shoppen’, enfin we doen het ermee in dit artikeltje). 

Ofja shoppen, we kunnen het beter updaten noemen. Want updaten dat is het echt, de meeste mannen kopen niet hier en daar een paar kledingstukken gedurende een periode van een X aantal maanden. Nee, mannen kopen een hoeveelheid wat gelijk staat aan 1/3e van de hele inhoud van hun kast en dat in één dag. Want dat is praktisch en handig??? Ik geniet meestal van meerdere shop-uitjes waarbij ik hier en daar wat koop zodat ik meerdere geniet-momentjes heb (niet dat ik daar zo bewust over nadenk, het komt gewoon zo aanwaaien).

Wanneer mijn vriend en ik dan aan het shoppen zijn, komt er sowieso binnen een halfuur de vraag ”Zullen we zo even iets gaan eten?”. Daar kan ik de klok op gelijk zetten. En dan zijn we misschien twéé winkels in geweest. Maar goed, het feit dat hij al goedkeuring heeft verleend om te gaan shoppen uberhaupt moet beloond worden en dus zitten we meestal na een uur (compromis!) acher een broodje bij een kek tentje. Vervolgens gaat onze zoektocht verder en wanneer de zoektocht in het teken staat van een nieuwe broeken, dan is het al helemáál feest. “Moet ik me helemaal gaan omkleden, veters los en al mijn kleren uit”… Tja, dat heb je meestal als je op zoek bent naar een nieuwe BROEK. Na een paar ”Ga nu toch maar eventjes” en ”Dan eten we zo weer even iets” krijg ik hem meestal zover om toch een aantal broeken te passen (nu ik deze zinnen terug lees lijkt het net alsof we het over een 4-jarig kind hebben, enfin).

Inslee

”Je moet dit nog hebben en dit en dit en dit”

Wanneer de eerste broek echter niet past dan is de hoop al gauw verloren. ”Laat maar, die broeken passen me hier allemaal niet”. Als ik dan zeg dat ik wel even een andere maat pak (het is dat ik hem zelf ga halen) dan blijft hij nog wel even staan om tot slot een mooi model te vinden waar uren later nog over gesproken wordt (”Hij is echt zo leuk!!”). Dat hebben ze dan wel weer gemeen met ons. Ook het zinnetje ”Ja maar die heb ik al” komt regelmatig langs in zo’n shopsessie. Zo houd ik bij wijze van spreken soms een groen shirt met gele stippen voor hem, wat hij dan vergelijkt met een gele trui die hij al heeft. Bij wijze van dan he, dat zou ik hem nooit aandoen. Het afrekenen gebeurt in lijn met het afrekenen van boodschappen. Hop, snel, en weer door.

Maar goed, aangezien ik geen boze vriend wil (”had je dat artikel maar niet moeten plaatsen – namens alle mannen: het is uit”) moet ik toch nog even toevoegen dat mannen ook heel lief kunnen zijn tijdens het shoppen. Vooral wanneer het voor jou is, kunnen ze juist heel behulpzaam zijn en je helpen met zoeken naar ”een wit jurkje, maar niet tuttig, te lang of te kort”. Als ik dan ”Is dit misschien niet iets?” achter me hoor, vind ik dat alleen maar suuuper lief (ook al is het een groen shirt met gele stippen).

Bron: fotofoto & foto