DE ANTICLIMAX VAN ONS MOESTUINTJE

tuintjeHet begon destijds met die moestuintjes van de Albert Heijn. Super leuk, dachten mijn vriend en ik. Enthousiast gingen we aan de slag en voordat we het wisten hadden we een mini indoor tuintje. Gebouwd op de magnetron. Terwijl ik fantaseerde over gezonde maaltijden en vitamientjes die we de aankomende maanden zouden gaan binnen krijgen dankzij deze ‘moestuin’, waterde mijn vriend de plantjes zo nu en dan. Maar er gebeurde maar niks.

tuin

Eerst beschuldigde ik mijn vriend er van dat hij ze teveel of te weinig water zou geven. ‘Doe jij het dan’ zei hij terecht tegen mij. Oké is goed, ik besloot dit taakje wel even op mij te nemen. En dus waterde ik ze, ik praatte tegen ze (‘Hier, neem jij ook maar lekker wat water. En jij ook’ – totaal niet vreemd) en zorgde ervoor dat de zon ze goed kon bereiken. Elke ochtend rende ik als een opgewonden kind die net haar schoen voor Sinterklaas had gezet naar de magnetron. Niks, noppus, nada.

Ik besloot de ‘plantjes’ (aka zaadjes) uit die dingen van de Albert Heijn te halen en om te potten in échte potten. Én ik besloot ze elke ochtend naar buiten te brengen en ’s avonds weer binnen te zetten, optimale verzorging dus zou je denken. Maar er gebeurde nog steeds niks. ‘GROEI NOU’ riep ik gefrustreerd. Ik begon het zat te worden en liet ze buiten staan en keek er steeds minder naar om. ‘Net goed’ mompelde ik nog toen het een keer keihard begon te regenen. We gingen zelfs een week weg zonder iemand de plantjes te laten verzorgen.

En groeien dat ze deden. De kropsla vertoonde opeens bladeren en er zaten hele radijsjes in de aarde. De kervel (wat je daar aan hebt, geen idee) groeide centimeters hoog en ook de oregano deed opeens mee. Ik snap dus officieël niks meer van planten.

Overigens had ik dus verwacht hele salade’s en groentequiches te kunnen maken, maar er groeien dan dus bijvoorbeeld 2 blaadjes sla en 3 radijsjes uit. Kom je ook niet ver mee. Maar goed, het is in ieder geval iets! Hoe zit dat bij jullie, hebben jullie een goedlopend moestuintje? 

Bron: illustratie