AUTOMATISCHE POORTJES | BAM IN JE FACE

Er zijn tegenwoordig zo. extreem. veel. poortjes. Van die poortjes die automatisch open of dicht horen te gaan. Op het station, in belangrijke gebouwen en vergeet vooral de poortjes gewoon in de supermarkt niet. ” Ja, poortjes. Dus? Waar héb je het over”. Ik wil het dus bijna niet uitleggen want zodra je er dus bewust van bent, gaat het juist mis. En dat gun ik niemand. Maar oke oke, omdat jullie zo aandringen; welkom in de wereld van duivelse poortjes.

Kijk, automatische poortjes doen wat ze moeten doen wanneer je er niet over nadenkt. Zo zijn ze namelijk ontworpen. Je houdt je OV-kaart/toegangspas/lichaamsdeel bij de sensor en het poortje gaat open. Zo simpel is het. Maar – ja daar komt de maar- zodra je bewust bent van het poortje, gaat het he-le-maal mis. Dat je opeens compleet stagneert, nét op het punt wanneer het poortje opengaat. ”Ja eh waar ben je nu – ik ga speciaal open voor jou” hoor je het poortje denken (ja I know, poortjes denken niet maar you get the point). En dan, net wanneer je besluit snel door het poortje te sprinten, krijg je twee plastic planken recht in je face/buik/armen. BAM.

Als je dan ook nog eens de pech hebt om iemand voor je te hebben die óók niet weet wat’ie met het poortje aan moet, slaat het hele ding op hol. Het poortje snapt er helemaal niks meer van, waardoor je jezelf uiteindelijk met een vreemde door het poortje loopt te persen terwijl jullie beiden officieel geen toegang hebben volgens Mr. Poortje.

Ik heb ook zo’n poortje op kantoor en die deuren van dat poortje zijn extra groot #blessed. Zo groot dat je de deurtjes zeg maar in je gezicht én borst krijgt als je niet juist handelt. Way to verhoog the pressure. Dus elke ochtend stap ik met lood in mijn schoenen op het poortje af en houd ik vol spanning mijn toegangspas voor de sensor. Terwijl tientalen zakenmannen soepeltjes door de poortjes glijden, zet ik de sprint in. En elke keer dat ik níet zo’n poortje in mijn gezicht krijg, voelt als een overwinning. Yes, I made it to the other side.