LEESVOER | SIMON VS. DE VERWACHTINGEN VAN DE REST VAN DE WERELD

simonBlossom Books stuurde mij een leuk pakketje op omtrent het nieuwe boek ”Simon VS. de verwachtingen van de rest van de wereld” – een hele mond vol maar daarom des te interessanter. Naast het boek zat er ook een leuke tas en een paar buttons in het pakketje. Buttons? Dat is voor mij genoeg reden om het boek te lezen!

Simon is 16  jaar en valt op jongens, maar wil dat liever nog niet aan iedereen vertellen. Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush bij de verkeerde persoon, en is Simons geheim opeens niet meer veilig. Zijn klasgenoot Martin chanteert hem: als Simon hem niet helpt met het vinden van een perfecte date (bij voorkeur met Simons beste vriendin Abby), zorgt Martin ervoor dat de hele school op de hoogte is van Simons geaardheid én van de identiteit van Blue, aan wie Simon zijn e-mails stuurt.

Ik was vroeger gek op de ”Hoe overleef ik” serie van Francine Oomen (anyone?) en daar laat dit boek me qua schrijfwijze aan denken. Het is echt een boek bedoeld voor tieners, maar onderscheidt zich zeker van andere tienerboeken. Het boek behandelt natuurlijk het onderwerp geaardheid, waar nog weinig boeken over gescheven zijn (voor die leeftijdscategorie in ieder geval). Dat vind ik dan ook een leuke ontwikkeling, want ik kan me voorstellen dat een hoop jongeren op zoek zijn naar een soortgelijk boek.

Het is echt heel leuk geschreven en denk dat ik het echt heel erg gewaardeerd had als ik wat jonger zou zijn. Nu vond ik het een tikkeltje kinderachtig, al was het alsnog wel vermakelijk om te lezen. Het is echt een hartverwarmend boek; Simon begrijpt niet waarom mensen zo lastig doen over iemands geaardheid en waarom het allemaal zo moeilijk voor hem wordt gemaakt. Daarnaast beschrijft Simon situaties erg grappig en er wordt veel gebruik gemaakt van hippe termen. Zo lijkt het alsof het boek echt geschreven is door een 16-jarige.

Ik geef dit boek drie sterren, maar mijn 16-jarige ik zou dit boek waarschijnlijk een stuk hoger beoordelen! Weer eens iets anders om te lezen in ieder geval. Lijkt dit boek jou wat? Het boek is vanaf volgende week dinsdag beschikbaar en o.a hier te bestellen.