LEESVOER | ME BEFORE YOU

jojoMe Before You stond al een eeuwigheid op mijn to read lijstje. Geen idee wat ik ervan moest verwachten, maar ik hoorde er zóveel goeds over dat ik wel moest. Ik nam hem mee op wintersport en las ‘m in 3 dagen uit (na een hele dag te hebben gesnowboard, dus dat zegt wat!). Vandaag vertel ik je wat ik ervan vond!

Wanneer de 26-jarige Louisa Clark haar baan verliest kan ze niet anders dan een contract van zes maanden accepteren als zorgassistente van Will Traynor, een 35-jarige man die in een rolstoel is beland na een ongeluk. Will leidde een jaloersmakend leven voor zijn ongeluk – rijk, goede carrière, mooie vriendin, reizen. Nu is hij bijna volledig verlamd vanaf zijn nek en kan hij nergens meer van genieten. Zijn wil om te leven is weg en hij heeft besloten er een einde aan te maken. Louisa weet zich geen raad met zijn botte houding, maar laat zich niet door hem wegsturen.

Als je het zo leest lijkt het echt zo’n cheesy voorspelbaar verhaal, maar dat is het dus absoluut niet! Dit was zo’n boek waar ik gelijk BAM in één keer in werd geslingerd. Dat je er al na de eerste tien pagina’s helemaal in zit. Dit zorgde er dan ook voor dat ik het boek héél erg moeilijk weg kon liggen. Het verhaal is daarnaast met de juiste dosis humor geschreven en gecombineerd met confronterende gebeurtenissen waar iedereen mee te maken zou kunnen krijgen. Daardoor wordt het nooit té zwaar of juist te luchtig.

Ik heb tijdens het lezen van dit boek moeten lachen, maar had ook af en toe een zo’n droge brok in mijn keel; iets wat ik echt zelden heb bij een boek (behalve bij Marley and Me, geef me een zielige hond en ik ben om). Ik kan dan ook niet anders dan vijf sterren geven aan dit hartverwarmende boek. Aanrader? Yes sir!

Me Before You is o.a. hier voor €10,50 te krijgen en geloof me, daar krijg je geen spijt van! De film komt in juni uit, dus je hebt nog even de tijd (een boek vóór de film lezen is toch altijd net wat fijner niet?). Ik verwacht trouwens dat de film juist wel een beetje cheesy wordt, but we will see. Heb jij dit boek al gelezen?