LEESVOER | TWINTIG REGELS LIEFDE

20regelsliefde Twintig Regels Liefde; mijn zestienjarige ik had dit boek waarschijnlijk gekozen omdat de kaft zo lekker vrolijk meisjes-achtig is. Het verhaal is echter een stuk minder tienerachtig dan je zou denken. Wat ik ervan vond?

Stella werkt in een hospice, waar ze alleen nachtdiensten werkt. Tijdens deze diensten schrijft ze brieven voor haar patiënten. In deze brieven vertellen de patiënten aan hun geliefden hoeveel ze van hen houden, of ze geven hen praktische tips, zoals hoe de wasmachine werkt. Deze brieven stuurt Stella naar de geadresseerde zodra de patiënt overleden is. Bij één brief is Stella er echter van overtuigd dat de geadresseerde de brief moet ontvangen voordat de patiënt overlijdt. 

Ik had een beetje moeite om in het verhaal te komen. Drie hoofdpersonen komen omstebeurt in een hoofdstuk aan bod. Normaal houd ik hier wel van, maar in dit boek was het een beetje chaotisch. Deze hoofdstukken worden ook afgewisseld met de brieven die Stella voor haar patiënten schrijft. Op de ene belangrijke brief na (waar het verhaal om draait), hebben die andere brieven eigenlijk geen meerwaarde. De personen waar de brieven over gaan komen verder niet terug in het verhaal.

Ik denk dat de schrijfster gehoopt had om de brieven als een verhaal op zich te plaatsen. Ik vond deze delen juist minder leuk en merkte dat ik hier ‘snel’ doorheen ging. Jammer, het idee van het boek vond ik heel erg tof, de uitvoering is me helaas iets minder bevallen.

Twintig Regels Liefde is o.a. voor €20,45 bij Bol te krijgen en is ook in het Engels beschikbaar. Kende jij dit boek al?