LEESVOER | THE HUSBAND’S SECRET

the-husbands-secretDe titel van dit boek klinkt dan wel redelijk ”The bold and the beautiful”-waardig, dat is het verhaal in ieder geval zeker niet. Ik las al eerder een boek van Lianne Moriarty (Big Little Lies), waar ik héél erg enthousiast over was. Hoog tijd om nog een boek uit haar repertoire te lezen. Beviel dit boek ook zo goed?

Dit boek volgt het verhaal van drie vrouwen: Cecilia vindt een brief van haar man, om te openen na zijn dood. Daarnaast hebben we Rachel, wiens dochter jaren geleden is omgekomen door een misdrijf. We volgen ook Tess, gelukkig getrouwd en moeder van een zoontje. Wanneer haar man toegeeft op iemand anders verliefd te zijn, vlucht ze naar haar moeder. Drie verschillende verhalen die toch allemaal iets met elkaar te maken. 

In het begin van het boek worden de drie vrouwen waar het boek over gaat, per hoofdstuk voorgesteld. De verhalen van deze vrouwen worden vervolgens per hoofdstuk om en om verteld. Dit zorgt ervoor dat er een hele hoop cliffhangers zijn waardoor je gewoon móet verder lezen. Ik las dit boek dan ook binnen 3 dagen uit, ik moest gewoon weten hoe het zou eindigen. Als leesfanaat zou ik iedereen aanraden een keer een boek van Liane te proberen.

Liane’s eerste boek las ik ook in no-time uit, dus ik denk dat we wel kunnen stellen dat ze gewoon hele fijne boeken schrijft. Ook dit boek voelde als een film, waarbij het verhaal gelukkig totaal niet voorspelbaar is (al zou je dat misschien wel verwachten na bovenstaande omschrijving). Je leeft met alledrie de vrouwen mee en naarmate het verhaal vordert, voelt het alsof je ze écht kent – ja heel cliche dat ik dat zeg haha. The husband’s secret vind ik zeker 4 van de 5 sterren waard en een goede aanrader wanneer je op zoek naar een weglezer bent met tóch een sterk verhaal.

Ik ben blij dat Liane nog veel meer boeken heeft geschreven, want ook dit boek las heerlijk weg. The husband’s secret is voor €10,50 hier bij Bol te krijgen. Klein prijsje voor een lekker dik boek en is overigens ook in het Nederlands verkrijgbaar. Heb jij al eens een boek van Liane Moriarty gelezen?