LEESVOER | BROOKLYN

brooklynEen half jaar geleden verscheen de film van het boek Brooklyn en dat was voor mij een goede stok achter de deur om deze klassieker te lezen. Want tja, hij stond toch al een paar jaar in mijn kast en de film kijken vóórdat ik het boek heb gelezen, ging niet gebeuren. Ik sloeg aan het lezen en wat ik ervan vond lees je vandaag!

Het boek gaat over Eilis, een serieus Iers meisje dat begin jaren vijftig de overtocht naar Amerika waagt, omdat ze daar volgens haar zus een betere toekomst heeft. Ze besluit een opleiding als accountant te volgen en begint aan de 6-daagse bootreis. Eilis heeft veel heimwee, maar is ook verwonderd over het leven in Amerika dat al zoveel verder is. Ze leert al snel een jongen kennen, maar dan gebeurt er thuis iets waardoor ze terug moet.

Het klinkt als een klassiek ”meisje moet haar grote liefde verlaten” verhaal, maar dat is het absoluut niet het geval. Want is het wel haar grote liefde? En in hoeverre is familie eigenlijk niet belangrijker? Het verhaal geeft je ook écht een kijkje in de jaren 50, wat toch wel een bijzondere periode was. Zo is het uitkiezen van een badpak een hele opgave (want een bikini kon toen écht niet). Leuk dat dit soort dingen ook in het boek terugkomen.

Ik moet zeggen dat ik niet per se hele hoge verwachtingen van dit boek had, maar wat vond ik het leuk om te lezen! Je komt steeds meer in het verhaal en op een gegeven moment had ik ”zin” om naar bed te gaan zodat ik weer verder kon lezen in dit boek (dan weet je dat het goed is haha!). Ik kan het niet anders dan als een mooi boek beschrijven. Aanrader dus!

Brooklyn is voor maar €7,50 te krijgen bij o.a. Bol.com! Ik ben erg benieuwd naar de film, dus die komt waarschijnlijk binnenkort ook langs op mijn blog. Kende jij dit boek al? Of heb je misschien de film gezien?