LEESVOER | EEN REGENBOOG IN DE NACHT

regenboogEen regenboog in de nacht is het debuutroman van Claire King. Alleen al voor de kaft wil je dit boek even oppakken. Ik was echter ook benieuwd naar het verhaal en besloot het te lezen! Benieuwd of het beviel? 

De vijfjarige Pea en haar zusje Margot spelen elke dag alleen in de velden achter hun huis in een dorpje in Zuid-Frankrijk. Hun vader is eerder die zomer verongelukt en hun moeder zinkt steeds verder weg in haar depressie. Hoe hard Pea ook haar best doet, ze weet niet meer tot haar moeder door te dringen. Wanneer Pea en Margot Claude ontmoeten, een man die net zoveel van zwerven door de velden lijkt te houden als zij doen, denken de zusjes een nieuwe vriend te hebben gevonden, of misschien zelfs een nieuwe papa… 

Bijzonder is dat, een boek dat uit het oogpunt van een kind is geschreven. Pea is pas 5 jaar oud, maar toch is het Claire King meer dan goed gelukt om het verhaal boeiend te houden. De wereld van een kind is natuurlijk zo anders en onbevangen, dat dit een mooi en vooral exceptioneel boek oplevert. Claire King schrijf heel erg beeldend, waar ik me normaliter snel aan kan storen (”de blaadjes waren rood, de zon was geel” etc). In dit boek stoorde ik me daar juist helemaal niet aan, misschien omdat Frankrijk gewoon een heel fijn land is om over te lezen en omdat het zo goed bij Pea past.

Pea is onschuldig, slim en zonder dat ze het weet héél erg grappig, dat maakt het boek zo leuk en zéér aandoenlijk. Een hoofdpersoon die onverwachts uit de hoek komt op een niet-standaard manier. Het duurde daarom ook wel even voordat ik er echt in zat, maar uiteindelijk leg je het boek toch moeilijk weg. Zeker een aanrader wanneer je van mooie teksten houd (Claire is de queen van beeldspraak) en eens iets anders wilt lezen.

Benieuwd naar dit mooie boek? Een regenboog in de nacht is hier voor €15 te bestellen. Kende jij dit boek al?