LEESVOER | WILD


Ik kreeg het boek ‘Wild’ van mijn moeder kado (oke ik had inderdaad wat subtiele hints laten vallen), dus ik was erg blij toen ik het uiteindelijk in mijn handen kreeg. Aangezien de verfilming van dit boek binnenkort uitkomt (met Reese Witherspoon!) wilde ik het zo snel mogelijk lezen. En dat deed ik. Of het een aanrader is ga ik jullie natuurlijk vertellen.

Het boek

Het boek Wild is een waargebeurd verhaal van de 26-jarige Cheryl die besluit om in haar eentje de PCT te lopen; een 1700 km lang voettocht langs de westkust van Amerika. Haar moeder is een tijdje terug overleden en ze is klaar met het leven dat ze leidt (cocaïne, slecht baantje, gescheiden; je kent het wel). Ze besluit daarom het roer om te gooien en gaat zonder enige oefening 1700 km lang de WILDernis in (titel hint!!). Indrukwekkende achterflap en daarom wilde ik het ook lezen (en ok, ook omdat de film er vet uit ziet, Reese is tof).

Inhoud

De hoofdlijn van Wild is natuurlijk de lange voettocht waar Cheryl aan gaat beginnen, maar terwijl ze deze tocht loopt haalt ze veel oude herinneringen op. Op deze manier leer je haar steeds beter kennen en begrijp je steeds meer haar streefreden om deze tocht überhaupt te lopen (want ja, echt een pretje is het niet). Ze verkoopt al haar spullen en met haar laatste geld koopt ze een complete uitrusting. Met haar veel te zware tas, te kleine schoenen en ongetraint lichaam begint ze aan de PCT. Maar echt voorbereiden voor een tocht als deze, kan je toch niet en daar komt ze dan ook snel genoeg achter. Ze maakt zoveel rare, mooie, leuke en enge dingen mee, dat ik soms echt even dacht van ‘wow, en dit is gewoon écht gebeurd’. Op momenten dat ze oog in oog met een zwarte beer staat of geen druppel water meer over heeft, zat ik echt aan het boek vast gekleefd. Dat het een waargebeurd verhaal is, maakt het boek extra sterk.

Oke, maar is het boek het waard om te lezen?

Ja, zeker! Dit boek is heel indrukwekkend omdat je wéét dat er niks verzonnen is aan hele verhaal. Het zou misschien een beetje saai kunnen zijn, maar omdat het allemaal zo realistisch is, blijft het boek je boeien (het is dan ook geinig om #pct te zoeken op instagram als je het uit hebt, er zijn zoveel mensen die deze tocht lopen). Je leeft heel erg toe naar het moment dat Cheryl klaar is met de voettocht, maar tegelijkertijd wil je niet dat dat gebeurt want dan is het boek uit. Het boek bevat humor maar is soms ook heel serieus en emotioneel. Het heeft het eigenlijk allemaal wel een beetje en brengt ook een mooie boodschap over.

Wild is beschikbaar in het Engels én Nederlands. Als je nieuwsgierig bent naar de trailer van de film, bij deze!