LEESVOER | DE GELUKSPROFESSOR

happyOp zoek naar een boek met een paar wijze levenslessen in? Dan kan je ‘De Geluksprofessor’ zeker als optie nemen. Want waneer ben je nou écht gelukkig? Patrick van Hees besloot dit te onderzoeken en schreef er een boek over. Ik las het boek en vertel je hier wat ik er van vind!

Het boek

Het boek gaat over hoofdpersoon Cuno Groen, een professor aan Nyenrode. Hij heeft bereikt wat hij wilde, ten minst dat dacht hij. Als zijn promotie niet doorgaat, zijn vriendin hem inruilt voor een ander en hij als succesvolle marketingexpert op zijn retour blijkt, stort zijn wereld in. Cuno vlucht naar Cambridge waar hij probeert het grote geheim van een gelukkig leven te vinden. Het boek is geschreven door Patrick van Hees, hij heeft zijn baan opgzegd, dit boek geschreven en geeft momenteel lezingen over geluk.

De inhoud

Ik werd heel erg aangetrokken door het onderwerp van het boek. De vraag ‘Wanneer ben je nou écht gelukkig’ is er een die heel ingewikkeld lijkt. Maar terwijl ik het boek las, dacht ik vaak: man, zó moeilijk is het nou ook weer niet. Cuno maakt heel veel mee voordat hij alle theoriën, (heftige) ervaringen en studieboeken aan elkaar kan knopen. Daarnaast gebeuren er vrij random dingen in het verhaal die weinig met het hoodonderwerp te maken hebben. Prima wanneer dit nut heeft, maar veel werd uiteindelijk niet verklaard.

Maar wat vond ik er nou van?

De conclusie? Geluk zit in de kleine dingen en die bepaal je zelf. Geluk hang dus nooit van iemand anders af. Vrij clichée eigenlijk. Ondanks dat is het wel een interessant boek om te lezen en ook lekker vlot geschreven; ik wilde het ook wel écht uit hebben. Er staan goede stukken in en ik bleef dan ook door lezen omdat ik bang was dat ik een minddbreaking conclusie zou missen. Nou was het niet echt mindbreaking, maar een prima boek om te lezen wanneer je in het onderwerp geïnteresseerd bent.

De geluksprofessor is onder andere hier te koop.