LEESVOER | BIG LITTLE LIES

biglitlleliesIk kón niet anders dan een review schrijven over dit toffe boek: Big Little Lies. Oeps, nu heb ik dus al verklapt dat het me heel erg goed beviel. Maar waarom het zo goed was? Read on!

Het boek draait om de moeders Celeste, Madeline en Jane. Ze kennen elkaar via hun kinderen die allemaal naar dezelfde peuterschool gaan. In het boek wordt al meteen duidelijk dat er een moord is gepleegd tijdens een schoolevenement. Je weet als lezer verder niet hoe en wat, maar wel dát het is gebeurd. Het boek bestaat uit hoofdstukken die om en om verteld worden vanuit het oogpunt van een van de de drie hoofdspersonen. Ook zij hebben geheimen voor elkaar. Daarnaast komt je natuurlijk langzamerhand steeds meer te weten over de desbetreffende moord, want wat is er nu precies gebeurd en wie heeft het gedaan? 

Iedere keer dat ik het boek weer oppakte om verder te lezen, voelde het alsof ik een film weer op play zette. Je zit zo erg ín het verhaal, ik houd van dat soort boeken. Dat komt ook doordat de schrijfstijl zo fijn is, het is makkelijk geschreven waardoor je je goed op het verhaal kan focussen. Daarnaast vond ik de clue ook héél onvoorspelbaar, ik had echt geen idee.

De filmrechten van dit boek zijn al gekocht door Reese Witherspoon, dus dat zegt al veel. Het sfeertje in het boek heeft trouwens wel wat weg van de serie Pretty Litlle Liars; het gaat welliswaar niet over tieners en een psychopaat met de naam A, maar er is ook sprake van een mooi luxe leventje waarbij iedereen zijn eigen geheimen heeft. Het is niet echt een thriller te noemen (totaal niet), maar toch wel echt heel spannend. De perfecte combinatie tussen spanning en vermakelijke vrouwen dingetjes en ook nog eens zéér fijn geschreven. Aanrader? JA!

Het duurt nog even voordat het boek in het Nederlands beschikbaar is, maar is hier bij Bol.com voor €11,80 in het Engels te krijgen. Kende jij dit boek al en lijkt het je wat?